Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ολοταχώς για Κέντρο Μεταναστών το ΚΕΝ Άρτας

Ολοταχώς για Κέντρο Μεταναστών το ΚΕΝ Άρτας


- Εξοργισμένη η τοπική κοινωνία, απειλεί με σφοδρές αντιδράσεις – Προχωρά κανονικά ο σχεδιασμός και για το Κέντρο στην Κόνιτσα
Η στάση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, οι οποίοι προωθούν από κοινού και ουσιαστικά εν κρυπτώ την δημιουργία πρόχειρων Κέντρων Φύλαξης Λαθρομεταναστών προβληματίζει και μάλιστα έντονα τους φορείς της Ηπείρου.
Μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Epiruspost.gr σχετικά με την πρόθεση των Υπουργείων για το ΚΕΝ Άρτας, οι πληροφορίες που φτάνουν παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας.
Κατά αρχάς από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, μας ενημέρωσαν ότι δεν εγκαταλείπεται ο σχεδιασμός για τη δημιουργία Κέντρου Φύλαξης Μεταναστών στην Κόνιτσα. Πρόκειται για μία συμφωνία που είχε επέλθει με τον προηγούμενο Υπουργό Λευτέρη Οικονόμου και όπως διαβεβαιώνει το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.
Αυτά ως προς την επίσημη ενημέρωση.
Από κει και πέρα, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας φαίνεται ότι έχει δώσει το πράσινο φως στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να χρησιμοποιηθούν ορισμένα στρατόπεδα ως πρόχειρα Κέντρα Φύλαξης και μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στα μόνιμα.
Στο σχεδιασμό αυτό φαίνεται να εντάσσεται και το ΚΕΝ Άρτας. Σ' αυτό συγκλίνει το γεγονός ότι δεν θα καταταχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα νεοσύλλεκτοι. Αυτό που έχει εξοργίσει ακόμη περισσότερο τους φορείς της Άρτας είναι το γεγονός ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανοίγει δύο άλλα Κέντρα Νεοσυλλέκτων, σε Βοιωτία και Τρίπολη, τα οποία είχαν κλείσει προ διετίας περίπου. Κοινή εκτίμηση είναι ότι πρόκειται για πολιτικά ρουσφέτια του Υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλο που για την Άρτα πλέον είναι κόκκινο πανί.
Κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες της περιοχής επιχείρησαν να μεταφέρουν τον προβληματισμό και την οργή της τοπικής κοινωνίας και στα δύο συναρμόδια υπουργεία, ειδικά στο Άμυνας, αλλά δεν βρήκαν ιδιαίτερη ανταπόκριση.
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες αν ο σχεδιασμός προχωρήσει και το ΚΕΝ μετατραπεί σε Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών οι αντιδράσεις θα είναι σφοδρές.
«Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να περάσει την είσοδο. Όλη η Άρτα θα ξεσηκωθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Epiruspost κορυφαίος αυτοδιοικητικός παράγοντας της περιοχής.
Τα μηνύματα που φτάνουν με κάθε τρόπο στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια είναι πολλά και απολύτως σαφή. Απομένει να δούμε αν θα επικρατήσουν οι φωνές της λογικής ή θα υλοποιηθεί μία απόφαση που θα βρει απέναντί της σύσσωμη την τοπική κοινωνία.

Πηγή: EpirusPost (http://www.epiruspost.gr/ipiros/arta/14734-2012-08-21-21-48-36.html)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου