Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΘΡΗΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΠΑΠΠΑ





Η Περιφέρεια Ηπείρου, θρηνεί σήμερα την απώλεια του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας Κωνσταντίνου Παππά, που έπεσε θύμα τροχαίου δυστυχήματος στην Εθνική Οδό Φιλιππιάδας – Πρέβεζας. Ο Κ. Παππάς μετέβαινε στην Πρέβεζα,  προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου της Αγίου Χαραλάμπους, εκπροσωπώντας την Π.Ε. Άρτας,  ενορίες της οποίας υπάγονται Εκκλησιαστικά στην Ι. Μ. Πρέβεζας. H εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου και ώρα 12 μ. στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου της Άρτας. 

Δήλωση Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη
«Η Περιφέρεια Ηπείρου, έχασε σήμερα ένα από τα αξιότερα στελέχη της. Η Αυτοδιοίκηση είναι σήμερα πιο φτωχή. Η Ήπειρος είναι πιο φτωχή. Με τον Κώστα Παππά μας ένωσαν κοινά οράματα και αγωνίες για το μέλλον της πατρίδας μας. Καθημερινά ζούσαμε την αγωνία του για την επίλυση προβλημάτων της Ηπείρου. Καθημερινά έδινε τη δική του μάχη για τη στελέχωση των Υπηρεσιών, για την οργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Γνωρίσματά του η μαχητικότητα, η διάθεση προσφοράς, η συλλογικότητα, το ήθος του. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Στην οικογένεια, στους φίλους και στους συνεργάτες του εκφράζω τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια».

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ψήφισμα για την απώλεια του Αντιπεριφερειάρχη Κ. Παππά εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου. Το Π.Σ. εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος, αποφάσισε στη μνήμη του να ενισχυθεί το πρότυπο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Άρτας «ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ» και η κηδεία του να γίνει με δαπάνες της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων, συνελθόν σήμερα, την 10η Φεβρουαρίου 2011, ημέρα Πέμπτη σε έκτακτη συνεδρίαση, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου κ. Θωμά Τσιρογιάννη, με αφορμή το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Κώστα Παππά.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ:
1) Εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον αιφνίδιο θάνατο του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Κώστα Παππά
2) Εκφράζει τα συλλυπητήριά του προς τη σύζυγο, τα τέκνα του και τους λοιπούς συγγενείς
3) Αντί στεφάνου, να κατατεθεί στο Γηροκομείο Άρτας, το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ.
4) Ο Δήμαρχος και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία
5) Κατά την ημέρα της κηδείας να παραμείνει κλειστό το δημαρχείο και οι υπηρεσίες του Δήμου.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΠΑΣΤΑ
Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον άδικο χαμό του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Άρτας Κωνσταντίνου Παππά, ο οποίος εν ώρα άσκησης των υπηρεσιακών του καθηκόντων, άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, κατευθυνόμενος προς την πόλη της Πρέβεζας για να τιμήσει τον εορτασμό του τοπικού πολιούχου.Ο Κωνσταντίνος Παππάς, κλήθηκε να υπηρετήσει τη νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης του Καλλικράτη στην περιοχή και μέσα από τη θέση ευθύνης του Αντιπεριφερειάρχη, συνέδεσε το όνομά του με την απαρχή του θεσμού της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο.Η αυτοδιοίκηση του τόπου μας, από σήμερα είναι φτωχότερη.Εκφράζω στην οικογένειά του τα θερμά μου συλλυπητήρια.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
Η παράταξη «Ήπειρος –Τόπος να Ζεις» και ο επικεφαλής της, κ. Βαγγέλης Αργύρης, εκφράζουν τη βαθύτατη λύπη τους για τον αναπάντεχο, άδικο και πρόωρο χαμό του Αντιπεριφερειάρχη, συναδέλφου και φίλου, Κώστα Παππά.Είναι δύσκολο να πιστέψουμε πως δεν είναι πια μαζί μας τη στιγμή που λίγες ώρες πριν δουλεύαμε μαζί στο Περιφερειακό Συμβούλιο.Ο Κώστας Παππάς ήταν ένας εργατικός άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης και σίγουρα η απώλειά του αφήνει ένα σημαντικό κενό.Πρώτα και πάνω από όλα, όμως, θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΦΙΛΙΟΣ
Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος εκφράζουν τα βαθιά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια για τον ξαφνικό και άδικο θάνατο του αιρετού Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Κώστα Παππά. Στην οικογένειά του, δύναμη και κουράγιο για να αντέξουν την μεγάλη απώλεια.Ο Κώστας Παππάς υπηρέτησε επί σειρά ετών, με συνέπεια και εντιμότητα τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το κενό που αφήνει είναι μεγάλο και δυσαναπλήρωτο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Εκπροσωπώντας όλους τους ανθρώπους του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» και ιδιαίτερα αυτούς που ζουν στην Άρτα, θέλω να εκφράσω τη βαθειά θλίψη μας για τον απροσδόκητο και άδικο θάνατο του συναδέλφου Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Κώστα Παππά σε τροχαίο ατύχημα. Δίνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς του και τις ευχές μας για απαντοχή και κουράγιο σ’ αυτές τις ώρες της οδύνης. 

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Κ. ΠΑΠΠΑ
Ο Κωνσταντίνος Παππάς γεννήθηκε στην Άρτα, στις 20 Δεκεμβρίου 1958. Ήταν  παντρεμένος και πατέρας τριών κοριτσιών.
Ήταν  κάτοχος διπλώματος της σχολής Αγρονόμων-Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και εργάστηκε ως Τοπογράφος μηχανικός, μελετητής Δημοσίων Έργων από το 1985, έχοντας  συντάξει    μελέτες Πολεοδομικού σχεδιασμού σε οικισμούς του Δήμου Φιλοθέης και του Δήμου Βλαχερνών.
Είχε διατελέσει:
  • Σύμβουλος Νομάρχη Άρτας  την περίοδο 1990-1993.
  • Δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Άρτας επί  Δημαρχίας Κ. Βάγια  τις περιόδους 1994 – 1998 .
  • Αντιδήμαρχος Αρταίων   από το 1998 – 2002  .
  • Πρόεδρος του συλλόγου Μηχανικών Άρτας την περίοδο 2001 – 2002.
  • Πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Άρτας στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό του κ. Γ. Κοτσαρίδα .
  • Αντιπρόεδρος Δημαρχιακής επιτροπής Δήμου Άρτας .
Από την 1η Ιανουαρίου 2011 είχε  αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ως Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου