Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Περί υπογραφών...

Η υπογραφή των αρχηγών των κομμάτων δεν αποτελεί νομική βάση για οτιδήποτε. Θα έχει μόνο ηθικές και εκλογικές συνέπειες. Επίδειξη δύναμης των Γερμανών είναι. Θέλουν να δείξουν ότι χειραγωγούν για πλάκα το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας και καθορίζουν εκ του μακρόθεν την εξέλιξη του.

Ως γνωστόν το πολιτικό μας σύστημα χειραγωγείται από άλλη χώρα, πολύ πιο διακριτικά και χωρίς περιττές επιδείξεις. Όταν γνωρίζουν όλοι ότι είσαι ο δυνατός της παρέας δεν έχεις ανάγκη ούτε από εκβιασμούς, ούτε από λεονταρισμούς, ούτε από φανφάρες.

Αν ο Αντωνάκης δεν υπογράψει και τα λεφτά έρθουν τελικά, οποιαδήποτε περαιτέρω απαίτηση της τρόικας στο μέλλον θα πηγαίνει στα σκουπίδια. Αν ο Αντωνάκης δεν υπογράψει και δεν έρθουν τα λεφτά, η κουρελιασμένη ευρωζώνη θα πρέπει να σώσει Ιταλία, Ισπανία και ίσως Γαλλία από bank run. Αν ο Αντωνάκης υπογράψει για να έρθουν τα λεφτά, η Αριστερά θα απογειωθεί εκλογικά. Ήδη οι δημοσκοπήσεις την βγάζουν, αθροιστικά, πάνω από την ΝΔ.

Πιο ανίκανοι άνθρωποι από τους Γερμανούς πολιτικούς για να χειριστούν λεπτές διεθνείς καταστάσεις μάλλον δεν υπάρχουν στον πλανήτη. Ακόμα και οι δικοί μας οι χατζιαβάτηδες θα τα κατάφερναν καλύτερα.

Πηγή: Hayek (http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=2599334&pg=3&pid=2599456&orderdir=asc#post_2599456)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου