Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Την καταπάτηση του ΧΑΔΑ Περάνθης προετοιμάζει ο Π. Οικονομίδης

Ο συνολικός σχεδιασμός της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής γι’ αυτή την όμορφη περιοχή της Άρτας ήταν να μετατραπεί σε χώρο αναψυχής και περιπάτου και σ’ αυτή την κατεύθυνση σχεδίασε και τις παρεμβάσεις, τόνισε ο Δήμαρχος Άρτας Πάνος Οικονομίδης στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου με αφορμή ερώτηση που δέχθηκε για το έργο αυτό. Όπως είπε ο κ. Οικονομίδης η πρώτη και ουσιαστική παρέμβαση ήτανε η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ, υπενθυμίζοντας ότι στο συγκεκριμένο σημείο ήταν θαμμένοι 500.000 τόνοι σκουπιδιών. «Σε συνεργασία με την Ε.Ε. είχαμε πετύχει τη χρηματοδότηση με 2 δις. της αποκατάστασης με τον πλέον σύγχρονο τρόπο του συγκεκριμένου σκουπιδότοπου. Ολοκληρώθηκε το έργο κι έτσι αυτό το απέραντο σκουπιδομάνι των 500.000 τ. σκουπιδιών μετατράπηκε σ’ έναν εκπληκτικό χώρο θέασης με κιόσκια, με δεντροφυτεύσεις, με εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού, με εργοστάσιο απορρόφησης των διοξινών.
Σε συμφωνία με το Σύνδεσμο Απορριμμάτων θεωρούσαμε ότι ήταν ο Δήμος της Άρτας αυτός που θα ‘πρεπε ν’ αναλάβει τη συνέχιση της παρακολούθησης του έργου και της εξέλιξής του και της φροντίδας του. Έτσι λοιπόν αναμένουνε την παραχώρηση κατά χρήση του συγκεκριμένου χώρου με δαπάνες του Δ. Αρταίων και να αποδοθεί στους πολίτες ως ένας χώρος περιπάτου» τόνισε ο κ. Οικονομίδης.

Αυτό βέβαια που εντέχνως και σκοπίμως αποκρύπτεται είναι το γεγονός ότι ο χώρος ανήκει στο Δήμο Πέτα, ο οποίος ενέκρινε τη λειτουργία του ΧΑΔΑ στα όριά του προς ώφελος των πολιτών του Νομού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου