Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Διακήρυξη Συνδυασμού ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η διακήρυξη του συνδυασμού ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι η ακόλουθη:

«Φίλες και Φίλοι Συνδημότες του Δήμου Νικολάου Σκουφά,
Σε μια δύσκολη ιστορική εποχή για την ελληνική κοινωνία που πιέζεται πολύπλευρα από την κρίση και σε ένα νέο τοπίο Δήμων που διαμορφώθηκαν μέσα από το νόμο “Καλλικράτη”, έχουμε μπροστά μας τις δημοτικές εκλογές. Η συνένωση, της ιστορικής Κοινότητας Κομμένου και των Δήμων Αράχθου, Κομποτίου και Πέτα,  είναι γεγονός. Ο διευρυμένος Δήμος Νικ. Σκουφάς είναι μια νέα πραγματικότητα. Ας αφήσουμε λοιπόν πίσω τα μετέωρα βήματα, τους ανώφελους τοπικισμούς, τις γεωγραφικές ή άλλες τεχνητές διαιρέσεις και ας αναμετρηθούμε με τη ζωή και τα προβλήματά της στον τόπο μας, στο νέο Δήμο μας.
Με την ισχυρή μας θέληση να αξιοποιήσουμε τις νέες δυνατότητες που προσφέρονται μέσα από τη θεσμική ανασυγκρότηση της αυτοδιοίκησης, σε μια νέα αυτοδιοικητική πορεία για το Δήμο Νικ. Σκουφά. Με την αγωνία μας για μια δημιουργική ενότητα, κοινωνική συνοχή και προοπτική του γεωγραφικού, ιστορικού, κοινωνικού και πολιτιστικού χώρου του διευρυμένου Δήμου μας.  Με την πίστη μας ότι οι δημοτικές εκλογές δίνουν την ευκαιρία στις ζωντανές, δημιουργικές και προοδευτικές δυνάμεις του Δήμου μας να δοκιμάσουν συνεργασίες, να χτίσουν σχέσεις και να βρουν κοινό βηματισμό για τα προβλήματα, τις πραγματικές ανάγκες και τις προτεραιότητες του νέου Δήμου Νικ. Σκουφά. Με την απόφασή μας να αναμετρηθούμε με τις δυνάμεις εκείνες που τρέφονται με την πεποίθηση ότι το συντηρητικό πελατειακό σύστημα ποτέ δεν πεθαίνει, Συγκροτήσαμε  τον  συνδυασμό  “ΔΗΜΟΣ  ΠΟΛΙΤΩΝ ”
ΤΙ  ΜΑΣ  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ
Η αναγκαιότητα της ύπαρξής μας, προέκυψε μέσα από δημοκρατικές διαβουλεύσεις αυτο-ενεργών πολιτών στις τοπικές κοινωνίες του διευρυμένου Δήμου Νικ. Σκουφά. Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, στη δική μας συναπόφαση και συμπόρευση για ένα Δήμο, διοικητικά αποτελεσματικό, λειτουργικά δημοκρατικό, γεωγραφικά και κοινωνικά ενωμένο, με τους πολίτες του αλληλέγγυους, συμμέτοχους και πρωταγωνιστές να παίρνουν τις τοπικές υποθέσεις στα χέρια τους. Έχοντας συνειδητοποιήσει τη διαφορετικότητα του καθένα μας και χωρίς να έχουμε όλοι τις ίδιες ιδεολογικές καταβολές και πολιτικές αντιλήψεις, με πνεύμα συναίνεσης, σύνθεσης και υπέρβασης των όποιων διαφορών μας, ενδυναμώνουμε τις κοινωνικές μας συμμαχίες σε μια προοδευτική πρόταση αυτo-διοίκησης του Δήμου μας, του Δήμου Νικ. Σκουφά. Χωρίς επιλεκτικές σχέσεις και ιδιαίτερες συμφωνίες ή μεθοδεύσεις, οι ίδιοι οι πολίτες συγκροτούν τον συνδυασμό μας, διαμορφώνουν το πρόγραμμά μας και καταρτίζουν το ψηφοδέλτιό μας, σε κάθε δημοτικό ή τοπικό διαμέρισμα του Δήμου μας. Αυτή ακριβώς η ανοιχτή συμμετοχή είναι η εγγύηση για την ποιότητα, τη συνέπεια και τη συνέχεια του  συνδυασμού μας και  όχι  οι “μεταγραφές”, οι “εμφυτεύσεις” παραγόντων, οι εξουσιοδοτήσεις “αντιπροσώπων”  και τα  κομματικά “φωτοστέφανα”.
ΤΙ  ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ
Αξιοποιώντας τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση του “Καλλικράτη”, επιδιώκουμε μια πραγματική αυτο-διοικητική προοδευτική πολιτική προς όφελος των  τοπικών κοινωνιών μας και των αναγκών των συνδημοτών μας, με υπηρεσίες ποιότητας και αποτελεσματικότητας, δομές και πολιτικές κοινωνικού χαρακτήρα. Να νοικοκυρέψουμε τα στοιχειώδη, να υλοποιήσουμε τα αυτονόητα, να οδηγήσουμε και να επιταχύνουμε αλλαγές και εξελίξεις στο νέο Δήμο μας. Να αγωνιστούμε για τη συμμαχία των νέων δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων της τοπικής μας κοινωνίας με τους ασθενέστερους πολίτες μας που η κρίση και οι εξελίξεις σπρώχνουν στο περιθώριο. Με αναγνώριση και σεβασμό, στα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, κάθε δημοτικού και τοπικού διαμερίσματος του Δήμου μας, φιλοδοξούμε να βάλουμε την  προοδευτική  σφραγίδα μας  στη  νέα ταυτότητα του  Δήμου  Νικ. Σκουφά.
ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τους πολίτες του Δήμου Νικ. Σκουφά, που συμμερίζονται τις απόψεις και τις επιδιώξεις μας, που επιθυμούν να ανατρέψουν συντηρητικές αντιλήψεις και πολιτικές πρακτικές που μας κρατάνε πίσω, που θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα προοπτική στο Δήμο μας και οραματίζονται ένα Δήμο συμμετοχικό, σύγχρονο, αποτελεσματικό, με διαφανή διαχείριση, να  συμπορευτούμε μαζί, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς αποκλεισμούς, για να γυρίσουμε το ρολόι της ιστορίας του τόπου μας, προς τα μπρος.
Με τη Διακήρυξή μας αυτή και το Πρόγραμμα που θα ακολουθήσει και θα γίνει σύντομα γνωστό, επισημοποιούμε την κάθοδο του συνδυασμού μας “ ΔΗΜΟΣ  ΠΟΛΙΤΩΝ ”  στις Δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη 2010».

ΤΑ 21 πρώτα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι:
 
ΔΗΜΟΣ ΑΡΑΧΘΟΥ
Αναστασίου Αναστάσιος, Γιαννούλης  Γιάννης, Ευσταθίου Περικλής, Καραγκιόζης Κωνσταντίνος, Κοσμά Μαίρη, Κοσμάς Χρηστός, Τσανάκης Βασίλειος
ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ
Κικιώνης  Αποστόλης, Κολιούλη-Καψάλη Κωνσταντίνα, Παπαπάνος Ηλίας, Τριαντάφυλλος  Ευάγγελος
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΑ
Αντωνίου  Ελένη, Γαλάζιος Αλέκος, Κακαριάρης  Ευστάθιος, Κράμπας Τάκης, Οικονόμου Ανδριάνα, Πεσλής Δημήτριος, Φιλίππου Ιωάννης, Δήμος Ιωάννης, Πλιάτσικας Νικόλαος
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΜΜΕΝΟΥ:
Κοσμάς  Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου