Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Το Στρατόπεδο Παπακώστα έβαλε στο μάτι ο Π. Οικονομίδης, συνεχίζοντας την καταπάτηση των διοικητικών ορίων του Πέτα.

Παρατηρούμε να συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η προσπάθεια καταπάτησης των διοικητικών ορίων του Πέτα. Ο χώρος του Στρατοπέδου Παπακώστα, ο οποίος βρίσκεται μέσα στα διοικητικά όρια του Πέτα, γίνεται βορά στις ορέξεις καταπατητών, ως συνέχεια της διαδικασίας μείωσης των στρατοπέδων του Υπουργείου Άμυνας.
Συγκεκριμένα, σε επικαιροποίηση της υπ’ αριθμ. 401/07 απόφασής του που αφορά στην αποδέσμευση και απόδοση του στρατοπέδου Παπακώστα προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας τη Δευτέρα 30/8, προκειμένου η νέα απόφαση να υποβληθεί στο Υπουργείο Άμυνας.

Η εισήγηση του Π. Οικονομίδη είναι η ακόλουθη:
«Επισκεπτόμενος πρόσφατα, πριν 15-20 μέρες τον υπουργό Άμυνας τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο μετά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Παύλο Στασινό -τον οποίο ευχαριστώ και δημοσίως- συζητήσαμε το θέμα παραχώρησης του στρατοπέδου Παπακώστα.
Εκεί λοιπόν ο υπουργός μας ζήτησε, αφού κατανόησε το πρόβλημα και εν τη ουσία το έκανε αποδεκτό, να επικαιροποιήσουμε την απόφαση που είχαμε πάρει στο παρελθόν και έτσι φέρνουμε σήμερα για να πάρουμε αυτή την επικαιροποιημένη απόφαση η οποία, αντιγράφοντας την πρώτη απόφασή μας, λέει: «Ζητάμε την αποδέσμευση της έκτασης του στρατοπέδου Παπακώστα Άρτας και την απόδοσή της στο Ελληνικό Δημόσιο (Υπουργείο Οικονομικών) για λογαριασμό κατά κυριότητα του Δήμου Αρταίων. Έως ότου βρεθεί εναλλακτικός χώρος για η δημιουργία πεδίου βολής, το πεδίο βολής θα λειτουργεί στον υφιστάμενο χώρο με όλους τους κανόνες ασφαλείας που απαιτούνται. Η παραχώρηση της έκτασης δέον να συνοδεύεται με το σύνολο των κτιριακών της εγκαταστάσεων. Παράλληλα θα συνεχίζεται η αναζήτηση του χώρου πεδίου βολής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου