Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Με επιπλέον οχτώ χιλιόμετρα Ιόνιας οδού η κίνηση των οχημάτων στα όρια της Άρτας

ioniaa-ososΠριν το τέλος της εβδομάδας συντομεύει ο δρόμος για όλους τους οδηγούς που κινούνται από και προς το νομό αλλά και τους γειτονικούς νομούς Ιωαννίνων και Πρεβέζης, αφού θα μπορούν να παρακάμψουν ένα μεγάλο τμήμα της περιφερειακής οδού.
Θα μπορούν στο εξής να κινούνται μέσω του τμήματος της Ιόνιας Οδού μήκους 8 χιλιομέτρων, κάνοντας χρήση και του ισόπεδου κυκλικού κόμβου που ολοκληρώθηκε στο ύψος του Αγίου Δημητρίου Πέτα.

Αναλυτικότερα χθες άρχισαν οι εργασίες για την διαμόρφωση εισόδου στο νέο δρόμο, στο ύψος των Σελλάδων και όπως μας ανέφερε σε σχετική επικοινωνία ο υπεύθυνος του έργου από μέρους της κατασκευάστριας εταιρείας ΕΛΤΕΡ ΑΤΕ, Β. Ματσουλιάδης, οι εργασίες αυτές περιλαμβάνουν τη σήμανση με φωτεινούς σηματοδότες, ώστε να γίνεται χρήση εισόδου εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο. «Αυτές οι εργασίες ολοκληρώνονται και πριν το τέλος της εβδομάδας ο νέος δρόμος δίνεται στη κυκλοφορία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Άλλωστε από την άλλη άκρη του νέου τμήματος, δηλαδή στον Άγιο Δημήτριο, ο ισόπεδος κόμβος έχει ολοκληρωθεί, δίνοντας κίνηση προς όλες τις κατευθύνσεις και φυσικά είσοδο στο υπόλοιπο τμήμα της Παράκαμψης που φτάνει μέχρι το στρατόπεδο Φιλιππιάδας.

Σύντομα και ο ανισόπεδος
Στο μεταξύ ο τελικός σχεδιασμός ως γνωστόν περιλαμβάνει στο ύψος του Αγίου Δημητρίου ανισόπεδο κόμβο, όπου ο αυτοκινητόδρομος της Ιόνιας περνάει πάνω από τον Άρτα – Τρίκαλα.
Το έργο θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, μέχρι το Πάσχα. Για την σημερινή πρόοδο των εργασιών, αναφέρθηκε ότι, έχει ήδη κατασκευαστεί το ένα από τα δυο βάθρα στήριξης της γέφυρας και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για το δεύτερο. Δηλαδή, έχει εκτελεστεί το 15% των εργασιών, όμως από την υπεύθυνη του έργου εταιρεία, δεδομένης της εμπειρίας που υπάρχει σε τέτοιες κατασκευές, έχει σημειωθεί ότι πολύ σύντομα και με τη σταδιακή αλλαγή του καιρού η γέφυρα θα είναι ορατή στο σημείο αυτό.

Πηγή: EpirusPost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου