Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Ερώτηση Κ. Παπασιώζου για την καθυστέρηση απόδοσης της παράκαμψης Σελλάδες –κόμβος Αγ. Δημητρίου

Πηγή: ΗΧΩ   
papasiozo
Ο βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Παπασιώζος, προσυπέγραψε ερώτηση, την οποία κατέθεσαν στη Βουλή στις 23-12-2010, μαζί με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρο Καλογιάννη και Δημήτριο Τσουμάνη, προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα με θέμα «Απαράδεκτη  καθυστέρηση  στην  απόδοση σε κυκλοφορία του τμήματος Σελλάδες –κόμβος Αγίου Δημητρίου της Παράκαμψης Άρτας».  Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής προς τον κ. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με θέμα «Απαράδεκτη καθυστέρηση στην απόδοση σε κυκλοφορία του τμήματος     Σελλάδες –κόμβος Αγίου Δημητρίου της Παράκαμψης Άρτας», έχει ως εξής:
(28/12/2010)
«Η παράκαμψη της Ιόνιας Οδού στο ύψος της Άρτας, από τον κόμβο Σελλάδων έως τη Φιλιππιάδα, έχει συνολικό μήκος 23 χιλιόμετρα περίπου.
Το πρώτο τμήμα, μήκους 15 χιλιομέτρων, από τον κόμβο Αγίου Δημητρίου μέχρι τη Φιλιππιάδα ολοκληρώθηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία προ  επταετίας περίπου. Το υπόλοιπο τμήμα, από τον κόμβο Σελλάδων μέχρι τον κόμβο Αγίου Δημητρίου ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2005. Η ολοκλήρωση του τμήματος αυτού, μήκους 8 χιλιομέτρων και η απόδοσή του σε κυκλοφορία είχε προγραμματιστεί να γίνει στο τέλος του 2009.
Τον περασμένο Ιούνιο ο αρμόδιος Υφυπουργός ,απαντώντας σε Ερώτησή μας στη Βουλή  ανέφερε ότι «…ο ανισόπεδος κόμβος της Άρτας προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός τρέχοντος έτους» ενώ ταυτόχρονα διαβεβαίωνε ότι «μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο θα κατασκευαστεί προσωρινή σύνδεση με το τμήμα Αγ.Δημήτριος-Φιλιππιάδα ώστε να εξυπηρετούνται οι κινήσεις στον άξονα Αντίρριο-Ιωάννινα…».
Δυστυχώς όμως, ενώ βρισκόμαστε στο τέλος του έτους ούτε το έργο έχει κατασκευαστεί ούτε προσωρινή σύνδεση έχει δοθεί στην κυκλοφορία.
Κατόπιν αυτών,
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
-Για ποιους λόγους δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη το τμήμα Σελλάδες –κόμβος Αγ.Δημητρίου της παράκαμψης Άρτα;
-Πότε, επιτέλους, θα δοθεί στην κυκλοφορία το συγκεκριμένο τμήμα;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου