Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ



Μήνες τώρα νιώθω μια αφόρητη πίεση, η καρδιά μου σφίγγεται, το μυαλό μου είναι έτοιμο να εκραγεί από τη διαστρέβλωση της αλήθειας στην οποία επιδίδεται καθημερινά η κυβέρνηση και αναπαράγεται κάθε βράδυ, ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ, από ομιλούσες γραβάτες και λοβοτομημένα ταγέρ στις βραδινές ειδήσεις.
MEGΑλοκοπέλες και φανατικοί παπαγάλοι επιτίθενται κατά παντός Έλληνα που τολμά να αντισταθεί, κατά των εργαζομένων γενικώς, και ιδιαίτερα κατά του δημόσιου τομέα.
Στρογγυλά τραπέζια οργανώνονται από την κρατική τηλεόραση και τα ιδιωτικά κανάλια με υψηλή κυρίως εκπροσώπηση των μονότονων θεραπαινίδων του νεοφιλελευθερισμού, πολιτικών, δημοσιογράφων, οικονομικών αναλυτών, πολλοί από τους οποίους είναι “υπάλληλοι” ή εκπρόσωποι των τραπεζών. Τελευταία, έχουν αναλάβει και “μεσιτικό” ρόλο στη προσπάθεια εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.
Κοινός παρονομαστής της ανόητης επιχειρηματολογίας τους, τα χρέη της χώρας, ο μεγάλος Δημόσιος Τομέας, οι υψηλές αμοιβές των εργαζομένων κλπ. Τοποθετήσεις που εκστομίζονται με απύθμενο θράσος από πολυθεσίτες δημοσιογράφους, καθηγητές, αναλυτές, παραληρούντες πολιτικούς και “pay rollίστες”, τραπεζογλύφτες.
Από τη μελέτη των παρακάτω πινάκων :

Προκύπτει ότι η Ελλάδα είναι η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη ή στον κόσμο ανάλογα με το μέγεθός της όπως προσπαθούν να μας πείσουν εδώ κι ένα χρόνο; Φυσικά όχι.
Είναι στις πρώτες θέσεις στον ιδιωτικό δανεισμό (που δεν αφορά στον δανεισμό των νοικοκυριών αλλά των ιδιωτικών επιχειρήσεων); Προς θεού όχι!
Είναι η Ελλάδα η πιο προβληματική οικονομία της Ευρωζώνης; Δεν είναι, όπως και να το διαβάσεις!
Είμαστε πρωταθλητές ?
1.      Σε δημόσιες δαπάνες;

3.    Σε κοινωνικές δαπάνες;
4. Σε δαπάνες για μισθούς?
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ! ! !
Έχουμε τους περισσότερους δημόσιους υπάλληλους στην Ευρώπη?«
Ας ρίξουμε μια ματιά στα στοιχεία(International Labor Organization / Public Sector   Employment):
Σουηδία (2006): 33.8%
Δανία (2008): 32.3%
Γαλλία (2006): 29%
Ολλανδία (2007): 27%
Φινλανδία (2006): 26.8%
ΕΛΛΑΔΑ (2008): 22.3%
Μ. Βρετανία (2006): 20.2%
Καναδάς (2008): 20%
Αμερική (2008): 16.4%
Ισπανία (2008): 14.6%
Ιταλία (2007): 14.4%,
Γερμανία (2007): 14.3%
(Ποσοστό επί της % εργαζομένων στο δημόσιο τομέα στο σύνολο των εργαζομένων)
Είμαστε από τις χώρες με τους υψηλότερους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα;;; Η ερώτηση μόνο γέλιο προκαλεί. Ήμασταν 15οι στην παλιά Ευρώπη με την Πορτογαλία μόνο κάτω από μας!
Μήπως είμαστε όμως η χώρα με τα ακριβότερα καταναλωτικά προϊόντα πρώτης ανάγκης (τρόφιμα κλπ.); Δυστυχώς ναι!!! Παρ’ όλα αυτά κάποιοι ακόμα εξακολουθούν να ρίχνουν τα βάρη και τις ευθύνες σε αυτούς που πληρώνουν την κρίση και όχι σε αυτούς που κερδίζουν από αυτήν.
Έχουμε μπει σε βαθειά ύφεση; Δυστυχώς ναι, εξαιτίας κυρίως των «μέτρων σωτηρίας» από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ. Ο τρόπος  που επιλέχτηκε για την αντιμετώπιση της ύφεσης ήταν η βαθύτερη ύφεση!
Το μεγάλο επιχείρημα με το οποίο προσπάθησαν να επιβάλλουν τη συναίνεση του Ελληνικού λαού ήταν ότι το μνημόνιο και το βάσει αυτού δάνειο ήταν απαραίτητο για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.
Ήταν ένα τεράστιο ψεύδος ! ! !
Από τα στοιχεία του εκτελεσθέντος προϋπολογισμού του 2009. Τα πραγματικά εισπραχθέντα έσοδα ήταν 50,3 δις Ευρώ.
Οι πρωτογενείς δαπάνες του προϋπολογισμού (δεν περιλαμβάνονται τόκοι και χρεωλύσια) ήταν 59,9 δις. Δηλαδή πρωτογενές έλλειμμα 9,6 δις ή 3,9% του ΑΕΠ του 2009.
Ας δούμε τώρα τι προέβλεπε το προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2011 που δημοσιεύτηκε στα τέλη του Οκτώβρη: «Στον παρακάτω πίνακα απεικονίζονται οι υποχρεώσεις σε ομόλογα έκδοσης του Ελληνικού Δημοσίου με λήξη έως τα τέλη του 2013 καθώς και οι αντίστοιχες δόσεις από τον «μηχανισμό στήριξης«:

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, ο δανεισμός της Ελλάδας από το μηχανισμό στήριξης για την παραπάνω περίοδο, εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο την αποπληρωμή των πιστωτών της – αφού λήγουν ομόλογα συνολικής αξίας 103,7 δις € και δανείζεται 110 δις € (τα 110 δις € του μηχανισμού στήριξης, είναι ουσιαστικά τα 103,7 δις € που χρωστάμε, συν τους τόκους τους).
Τέλος (και προς επιβεβαίωση των παραπάνω), η βρετανική εφημερίδα «The Daily Telegraph» έγραψε την 01.11.10: «(…) το ελληνικό πακέτο επιτρέπει στις τράπεζες και τα επενδυτικά κεφάλαια να μεταφέρουν περίπου 150 δις. παθητικού τους στις κυβερνήσεις της ΕΕ ή την ΕΚΤ ή το ΔΝΤ. Οι Έλληνες πολίτες υπόκεινται στην πλήρη τιμωρία της λιτότητας υπό ψευδείς προφάσεις, χωρίς να τους προσφέρεται η θεραπεία της απαλλαγής χρέους», ενώ στη συνέχεια κατέληγε στο συμπέρασμα πως, στην πραγματικότητα (το ελληνικό πακέτο διάσωσης) είναι μία διάσωση των επενδυτών
Με αυτή την ψευδολογία, την αθλιότητα, τον Γκαιμπελισμό, την αισχρή προπαγάνδα μπήκε η Ελλάδα πρώτη στο στόχαστρο και έγινε το πειραματόζωο των δυναστικών αγορών.
Πόσα αισχρά ψέματα, ανακρίβειες, διαστροφές της αλήθειας χωρίς στοιχεία θα δεχθούμε ακόμα ?
Μέχρι πότε θα υπομένουμε την προσπάθεια ενοχοποίησής μας, την ίδια στιγμή που με τις αποφάσεις τους γυρίζουν τις οικονομικές εργασιακές και κοινωνικές σχέσεις στην εποχή της φεουδαρχίας.
Πρέπει σπάζοντας το φαύλο κύκλο του ψέματος, ξεπερνώντας το φόβο που μας προκαλούν συνειδητά, να σταματήσουμε την καταστροφή, διότι η εικόνα που θα δούμε στο τέλος αυτής της πορείας, θα είναι μια πραγματική κοινωνική «κόλαση» στην οποία θα ζήσουν τα παιδιά μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου