Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Στηρίξτε τα ελληνικά προϊόντα

Πηγή: Διαδίκτυο
Στηρίξτε τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, γιατί έτσι θα στηρίξετε τις θέσεις εργασίας σας και θα δημιουργήσετε θέσεις εργασίας για συμπατριώτες σας!
12 Αλλαγές που μπορούν να σώσουν την οικονομία, δηλ. "το κεφάλι μας"!
1. Αντί για ΤΥΡΙ γκούντα (άγευστο) ψωνίστε Λογάδι Ηπείρου/ Τρικαλινό ή Μακεδονικό Τυρί, κασέρια, κεφαλοτύρια Κρήτης, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ κλπ. Λιώνουν το ίδιο καλά στην πίτσα και στα τοστ.
2. Aντί για ΠΑΓΩΤΑ Nestle, Algida, προτιμήστε τώρα με τις ζέστες τα πραγματικα ελληνικά :ΕΒΓΑ, ΚΡΙ ΚΡΙ και ΜΟΝΟ αυτα !
3. Αντί για Coca Cola Πέρσι Cola αγοράστε ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ Lux, Εψα, Παλίρροια, ΒαπΚουγιός (Βασικα μην πίνετε αναψυκτικα, αλλα αν πίνετε, προτιμήστε ΜΟΝΟ ελληνικα !)
4. Αντί για ΜΠΥΡΑ Heineken, Amstel κλπ κλπ, αγοράστε Kraft, ΦΙΞ, Βεργίνα, Μαγκνους Παπαδημητρίου (Εξαίρετη και καλοψημένη!/μύθος, ρεθυμνιακή κλπ).
5. Αντί για ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ Barilla, Μίσκο που παράγονται από πολυεθνική, αγοράστε μονο μακαρόνια Μ έ λ ι σ σ α. Ειναι εξαιρετικα και τα καλύτερα απο όλα (δοκιμάστε αυτά του καρότου ! Απίθανα !)
6. Αντί για  .. προσούτο, αγοράστε μόνο ελληνικά ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ.
7. Αντί για ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ Δανίας, αγοράστε ελληνικά κεφαλοτύρια (παράδειγμα Δωδώνη, Ήπειρος, Γκλίτσα, Όλυμπος, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ ).
8. Αντί για ΓΑΛΑ εισαγωγής Βερόπουλου και Lidl αγοράστε γάλα ελληνικο, ΔΩΔΩΝΗ, ΑΓΝΟ,  ΜΕΒΓΑΛ, Όλυμπος  Αγρόκτημα Βραχιάς, ΕΒΟΛ, ΚΟΡΦΗ, ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, ΚΡΙ ΚΡΙ, κλπ κλπ μονο ελληνικά
9. Αντί για ΠΟΤΑ Ουίσκυ κ.τ.λ., αγοράστε τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά και προτιμήστε μόνο ελληνικά κρασιά, που είναι και απίθανα !.
10. Αντί για ΣΟΚΑΛΑΤΕΣ Nestle, αγοράστε ΜΟΝΟ σοκολάτες-σοκολατάκια ΙΟΝ που είναι και οι καλύτερες (και έως και σήμερα, μονο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, άλλωστε πρέπει να σωθεί η επιχείρηση που επιμένει να είναι ελληνική). Ο Παυλίδης, δυστυχώς, δεν γλύτωσε και πουλήθηκε στους Γάλλους ! δεν χρειάζεται να στηρίζουμε Γαλλικές επιχειρήσεις !
11. Αντί για ΤΑΞΙΔΙΑ εκτός Ελλάδας, προτιμήστε φέτος την Ελλάδα και μόνο! Και παζαρέψ' τε τις τιμές !
12. Αντί για ΤΣΙΓΑΡΑ Marlboro, Camel, Kent, Winston κ.τ.λ. των αγαπημένων αμερικάνων, αγοράστε ΚΑΡΕΛΙΑ, ΣΕΚΑΠ HELLAS special, ΞΑΝΘΗ. Η ΚΟΨ'ΤΕ ΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ !

Δείτε τις επιπτώσεις τους:
Όταν αγοράζετε προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών:
1. Αποδυναμώνετε και εξαφανίζετε τις ελληνικές παραγωγές... Μην πείτε δεν με νοιάζει, διότι εμάς αφορά το θέμα
2. Αποδυναμώνοντας Ελληνικές Παραγωγές, βοηθάτε στην επιδείνωση της ανεργίας και την εξάρτηση απο ξένα κεφάλαια. Βλέπετε που φτάσαμε
3. Όταν αγοράζετε εισαγόμενα προϊόντα, ουσιαστικά δίνετε 70% των χρημάτων σας σε εργοστάσια άλλων χωρών που εκτος του οτι απασχολούν αποκλειστικά αλλοδαπούς, ενισχύετε τις οικονομίες των χωρών αυτών.

Αντίθετα ενισχύοντας Ελληνικές Παραγωγές ειδικά σε τόσο δύσκολους καιρούς, όπως σήμερα :
1. Βοηθάτε την διατήρηση και αύξηση θέσεων εργασίας !
2. Σκεφτείτε επίσης ότι αν η κάθε Ελληνική Οικογένεια στρέψει 500 ευρώ ετησίως σε ελληνικά προϊόντα, τότε για κάθε 1000 οικογένειες, θα αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προϊόντων κατά 500.000 ευρώ
3. Θα δημιουργηθεί μια τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με περίπου 4.500.000 ευρώ στην αγορά! Ή πιο απλά, αλλάζοντας απλά την κατανάλωση από προϊόντα πολυεθνικών και από εισαγόμενα προϊόντα, οι 1.000 οικογένειες μπορούν να δημιουργήσουν 100-150 θέσεις εργασίας τουλάχιστον!
4. Τελικά σκεφτείτε ότι αν όλοι μας υιοθετήσουμε μια τέτοια συνήθεια, τότε 1.000.000 οικογένειες θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε στην πρόσληψη 100,000-150.000 συμπατριωτών μας!

5 σχόλια:

  1. Το θέμα δεν είναι, κατά την γνώμη μου, να κάνουμε μποϋκοτάζ απλά θα πρέπει στην κατάσταση που βρισκόμαστε να είμαστε πιο επιλεκτικοί στο τι τελικά μας συμφέρει μελλοντικά. Εξηγώ λέγοντας ότι δεν πρέπει να χάσουμε τον στόχο και ο στόχος κατά την προσωπική μου άποψη είναι να στηρίζουμε ότι δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας καθώς και όποια εταιρεία επενδύει εδώ στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσωπικά πίνω αρκετές μάρκες άλλα προτιμώ τις ελληνικές μπύρες. Μπύρες όπως η ΑΛΦΑ, η ΑΜΣΤΕΛ, η καινούργια bios 5, η ΗΕΙΝΕΚΕΝ, η ΜΥΘΟΣ, η ΚΡΑΦΤ και η ΝΕΔΑ εμφιαλώνονται και φτιάχνονται στην Ελλάδα γιαυτο μην τσακώνεστε και απολαυστε την μπύρα σας σύμφωνα με την τσέπη και την γεύση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπέρα σας, είπατε για επενδύσεις στην ελλάδα μήπως είδατε επε΄νδυση 20 εκατ. ευρω απο αλλη εταιρεία ?
    τετοιες προσπάθειες πρέπεινα της στηρίζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το στοίχημα λοιπόν των ετών που ακολουθούν είναι το κατά πόσο θα μπορέσει η οικονομία μας να παράξει προιόντα και υπηρεσίες, έτσι ώστε να μειωθεί το έλλειμα του ισοζυγίου συναλλαγών (εισαγωγές - εξαγωγές). Δηλαδή, να μειώσουμε τις εισαγωγές (επειδή θα έχουμε εσωτερικά προϊόντα), αλλά και να αυξήσουμε τις εξαγωγές (επειδή τα προϊόντα μας θα είναι ανταγωνιστικά σε διεθνές επίπεδο). Δύσκολα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως και στα κέρματα έτσι και στο παραπάνω κείμενο υπάρχει και άλλη λύση για το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας.
    Το αν μια επιχείρηση ειναι ελληνική, δεν εχει σχέση με το αν ο ιδιοκτήτης της ειναι ελληνας. Υπάρχουν, δυστυχώς, αρκετοί έλληνες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που τις έχουν στήσει πρόχειρα και εχουν κύριο στόχο να βγάλουν όσα πιο πολλά μπορουν από το κόπο των εργαζομένων. Ετσι αυτές οι εταιρίες ζουν λίγα χρόνια και μετα σβήνουν από τα χρέη και τη κακοδιοίκηση.
    Ετσι που τα καταφέραμα σα χωρα, αυτο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι πώς θα διατηρήσουμε καλά εργοστάστια στην Ελλάδα, που παίρνουν πρώτη ύλη από έλληνες αγρότες. Το αν οι ιδιοκτήτες τους ειναι ευρωπαίοι ή έλληνες που έχουν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς σε ξένες τράπεζες, αυτό έχει μικρή διαφορά.
    Το πιο σηματικό απόλα είναι πια εργοστάσια τηρούν τα δικαιωματα των εργαζομένων και διατηρούν πολλές θέσεις εργασίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή