Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ανεπιθύμητοι οι βουλευτές στην Άρτα


Αφίσα στην οποία απεικονίζονται οι τρεις βουλευτές του Νομού και χαρακτηρίζονται ανεπιθύμητοι κυκλοφόρησε το τελευταίο διήμερο στην Άρτα. «Ξεπουλάνε τις ζωές μας, δεν θα τους αφήσουμε», αναγράφεται στην αφίσα και ακολουθούν οι φωτογραφίες των κυρίων Δημήτρη Τσιρώνη και Παύλου Στασινού, βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του Κώστα Παπασιώζου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.
Η ίδια αφίσα υπογράφεται από τους Αγανακτισμένους της Άρτας. Πρόκειται για μία ακόμη πράξη αντίδρασης εναντίον των πολιτικών προσώπων, που τις μέρες αυτές κλιμακώνονται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.
Πολίτες ξεσπούν κυρίως εναντίον βουλευτών με αφορμή την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και των σκληρών οικονομικών μέτρων. Πολλοί δε είναι αυτοί που φοβούνται κλιμάκωση τέτοιων επιθέσεων, ενώ αρκετοί βουλευτές αποφεύγουν τις δημόσιες εμφανίσεις στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τα επεισόδια σε βάρος βουλευτών, έριξε τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε ακροδεξιά στοιχεία, δήλωση που αναμένεται να πυροδοτήσει νέα ένταση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
«Είναι μια απαράδεκτη και αντιδημοκρατική πρακτική, με επικεφαλής ως συνήθως οπαδούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Με μείγμα και ακροδεξιών στοιχείων.
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, άλλα λέει δημόσια και άλλα φαίνεται να διοχετεύει υπογείως. Δημιουργούν συνθήκες βίας κι φόβου. Κινούνται ανάμεσα στα όρια του κοινοβουλευτισμού και του μπάχαλου.
Υπονομεύουν, ηγούμενοι του μπάχαλου με τις πρακτικές και τις εικόνες αυτές και την οικονομία και την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία
Δίδουν τα περιθώρια και την ασυλία σε άτομα και σε ομάδες που κινούνται εκτός ορίων και κανόνων μιας ευνομούμενης πολιτείας. Όλοι αυτοί κάνουν πάρτι εν ονόματι μιας επικείμενης ανεξέλεγκτης κατάστασης.
Υπονομεύουν τους ίδιους τους πολίτες που δοκιμάζονται, αγωνιούν και με ήρεμο τρόπο θέλουν να εκφράσουν την αγωνία τους και την όποια διαμαρτυρία τους», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Καρχιμάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου