Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011

Ο Νίκος Σιακούφης στο Πέτα


siakoufisΟ Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτα, παρουσιάζει τον Νίκο Σιακούφη, την Τετάρτη 27 Ιουλίου και ώρα 21.30 στον προαύλιο χώρο του Συλλόγου στο Πέτα. Ο Νίκος Σιακούφης είναι ένας καλλιτέχνης που μεγάλωσε και ζει στην Άρτα. Στα δεκαοχτώ του άφησε την πόλη του για να επιστρέψει μετά από έντεκα χρόνια περιπλάνησης, συνειδητοποιημένος και αφοσιωμένος στις μουσικές που τον επηρέασαν συναισθηματικά και δημιουργικά.
Το 2010 αποφασίζει να ηχογραφήσει την πρώτη του συλλογή με τίτλο "χάρτινα τρένα", άλμπουμ που εξωτερικεύει τις εμπειρίες του με πρόσωπα και καταστάσεις του παρελθόντος, αλλά ταυτόχρονα εκφράζει και τις ανησυχίες της καθημερινότητας των νέων ανθρώπων! Ρυθμοί ροκ άλλων δεκαετιών δανείζονται στοιχεία μοντέρνας αντίληψης και ταξιδεύουν στο μέλλον δίνοντας την αίσθηση της διαχρονικότητας των ακουσμάτων, πείθοντας ότι το κλασσικό πρότυπο αντέχει στο χρόνο.
Το ταξίδι του καλλιτέχνη ξεκινάει το καλοκαίρι του 2011, με στόχο να δανείσει στους λάτρες της μουσικής τον δικό του κόσμο, ξορκίζοντας τα φαντάσματα του άλλοτε, σε μια διαδρομή σε όλη την Ελλάδα. Συνεπιβάτες στο δικό του χάρτινο τρένο, φίλοι από την πόλη του και ακόμη πιο μακριά. Ο Βαγγέλης Κοτρότσιος στο πιάνο, ο Ηλίας Παπαδήμας στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Αποστόλης Κατσάνος στα τύμπανα και η Αντωνία Οικονομοπούλου στο μπάσο, δίνουν με το δικό τους τρόπο το στίγμα τους στην όλη διάθεση.
Το πρόγραμμα των συναυλιών, περιλαμβάνει εκτός από τα τραγούδια του δίσκου, διασκευασμένες φόρμες ελληνικών και ξένων τραγουδιών, σε μια επιλογή από τη δεκαετία του ‘60 μέχρι και σήμερα. Σε όλους, όσους ακολουθήσουν αυτή τη διαδρομή στο μουσικό χρόνο . . . καλό ταξίδι!
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πηγή: ClickNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου