Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Υπέρ της συγχώνευσης όλων των τμημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου ομόφωνα το Δημ. Συμβούλιο Αρταίων



 Πηγή: ΗΧΩ   
teiΖητούν την λειτουργία τους στην έδρα του ΤΕΙ που βρίσκεται στην Άρτα
Υπέρ της συγχώνευσης όλων των τμημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου και της λειτουργίας τους στην έδρα του ΤΕΙ, που βρίσκεται στην Άρτα, τάχθηκε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας το οποίο κατά την πρόσφατη συνεδρίαση, στις 27/6/2011, συζήτησε το θέμα ως έκτακτο με αφορμή ερώτηση του κ. Χρήστου Παπάζογλου. Ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης θ’ αναλάβει το συντονισμό για μία συνάντηση εντός των ημερών με τον πρόεδρο του ΤΕΙ κ. Γρηγόρη Γκίκα στην οποία θα συμμετέχουν και οι επικεφαλής των παρατάξεων και η οποία εντάσσεται πλαίσιο της ουσιαστικότερης ενημέρωσης για το θέμα του ΤΕΙ. Παράλληλα θα επιδιωχθεί και μία συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
(5/7/2011)

Χρ. Παπάζογλου: «Το θέμα αφορά όλη την τοπική κοινωνία»
Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί και αύριο» Χρ. Παπάζογλου ζήτησε από το Δ.Σ. να τοποθετηθεί πάνω στην πρόταση του προέδρου του ΤΕΙ κ. Γκίκα, την οποία έθεσε υπ’ όψη του σώματος, για συγκέντρωση όλων των τμημάτων του ΤΕΙ, στην έδρα του ΤΕΙ, η οποία είναι η Άρτα, αντί των τεσσάρων πόλεων που είναι σήμερα, εξυπηρετώντας τον ακαδημαϊκό χαρακτήρα του Ιδρύματος αλλά και αξιοποιώντας, σύμφωνα με την πρόταση του προέδρου του ΤΕΙ, στο έπακρο τους διαθέσιμους πόρους τόσο σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού όσο και υλικοτεχνικής υποδομής. Πάνω στην πρόταση αυτή υπάρχουν αντιδράσεις. Ο κ. Παπάζογλου διάβασε την επιστολή του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Γιώργου Κάτσινου προς τον πρόεδρο του ΤΕΙ κ. Γκίκα από τον οποίο ζητά να μεταφέρει στην Γενική Συνέλευση του ΤΕΙ Ηπείρου την απόλυτη διαφωνία της Δημοτικής Αρχής, των Φορέων και των Δημοτών της Ηγουμενίτσας στο επιχειρούμενο κλείσιμο των τμημάτων του ΤΕΙ της Ηγουμενίτσας για λόγους τους οποίος εξηγεί.
Συγκεκριμένα ο κ. Κάτσινος αναφέρει στην επιστολή: «Σας είναι γνωστό ότι το Τμήμα Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών στην Διοίκηση και στο Εμπόριο είναι ένα βιώσιμο, σύγχρονο και μοναδικό στην Ελλάδα. Σας είναι επίσης γνωστό ότι το Τμήμα αυτό μπορεί και πρέπει να μετεξελιχθεί σε Σχολή η οποία θα απορροφήσει και το Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων. Οι εχθρικές ενέργειές σας προς τα Τμήματα της Ηγουμενίτσας με τελευταία την μη καταβολή δεδουλευμένων στο Εκπαιδευτικό Προσωπικό δεν θα μείνουν αναπάντητες από την θεσπρωτική κοινωνία, εάν με την πρότασή σας για κλείσιμο των Τμημάτων της πόλης μας βάλετε την ταφόπλακα σε ό,τι με πολύ κόπο οι Θεσπρωτοί και οι προκάτοχοί σας δημιούργησαν».
Ο κ. Παπάζογλου ζήτησε από το Δ.Σ. να πάρει θέση για τα παραπάνω τονίζοντας ότι είναι θέματα τα οποία αφορούν όλη την τοπική κοινωνία.
Γ. Παπαλέξης: «Προς τη σωστή κατεύθυνση η πρόταση»
«Η πρόταση του προέδρου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση» δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης και τόνισε ότι πρέπει το Δ.Σ. να υιοθετήσει την πρόταση αυτή η οποία δυστυχώς, είπε, δεν ψηφίστηκε από τη συνέλευση των καθηγητών, «ώστε να είναι ένα βιώσιμο και δυνατό ΤΕΙ». Ο κ. Παπαλέξης αναφέρθηκε και στους κινδύνους που υπάρχουν για το ΤΕΙ λέγοντας: «Η απόφαση του Δ.Σ. πρέπει να ‘ναι ομόφωνη και να λέει ότι στην επικινδυνότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή τμήματα να φύγουν από την Άρτα ή να διαλυθεί το ΤΕΙ εν μέρει ή να υπάρξουν διάφορες συγχωνεύσεις, η πρόταση του προέδρου του ΤΕΙ στο να συγχωνευτούν όλα τα τμήματα της Ηπείρου στην Άρτα έτσι ώστε να γίνει ένα βιώσιμο και δυνατό ΤΕΙ μας βρίσκει σύμφωνους. Κι αυτό λοιπόν πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα προς όλες τις κατευθύνσεις».
Γ. Παπαβασιλείου: «Να δούμε τη γενικότερη στρατηγική»
«Η σύμπτυξη των τμημάτων αυτομάτως σημαίνει και κατάργηση κάποιων θέσεων καθηγητών, εκεί είναι όλη η ιστορία που κάποιοι δεν ψηφίζουν» είπε ο Γιώργος Παπαβασιλείου σχολιάζοντας το γεγονός ότι η πρόταση του προέδρου του ΤΕΙ στη Γ.Σ. καταψηφίστηκε κυρίως από καθηγητές της Άρτας. Ο επικεφαλής της παράταξης «Κοντά στο δημότη» τόνισε ότι το θέμα του ΤΕΙ είναι μεγάλο και θα πρέπει να γίνει μια πιο ουσιαστική συζήτηση για το χαρακτήρα και τη λειτουργία του. «Άρα λοιπόν μέσα σ’ αυτή την πρόταση που λέμε να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια πρέπει να δούμε και τη γενικότερη στρατηγική, πού το πάμε, τι ΤΕΙ θέλουμε και ποιες σχολές θα πρέπει να γίνουν και ποιες πρέπει να συγχωνευτούν, είναι μια μεγάλη κουβέντα αυτή» είπε ο κ. Παπαβασιλείου.
Όλ. Γεροβασίλη: «Ώριμο το αίτημα»
Ώριμο χαρακτήρισε το αίτημα για συγκέντρωση όλων των τμημάτων στην έδρα στην Άρτα η επικεφαλής της «Δημοτικής αλλαγής» Όλγα Γεροβασίλη η οποία κατέθεσε την άποψή της λέγοντας: «Από παλιά υπήρχε αίτημα της κοινωνίας για να γίνει συγκέντρωση των τμημάτων του ΤΕΙ στην Άρτα μιας και αυτός ο τόπος είχε οριστεί ως έδρα. Η λογική ότι κάθε χωριό και πανεπιστήμιο δεν είναι μια σωστή λογική και απεδείχθη. Δεν ενισχύει ούτε το ακαδημαϊκό έργο ούτε ήταν ποτέ αίτημα των ακαδημαϊκών κοινοτήτων διότι με την κατάτμηση τμημάτων υποβαθμίζεται ο ρόλος και η λειτουργία τέτοιων σχολών, τέτοιων τμημάτων. Προσωπικά δεν ήμουν ποτέ σύμφωνη με την ύπαρξη σχολών σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος το οποίο κατά την άποψή μου ήταν μια πολιτική που έγινε για άλλους λόγους λαϊκισμού. Επομένως σαφώς είμαι σύμφωνη. Και για λόγους που αφορούν την περιοχή μας αλλά και για λόγους που άπτονται της ακαδημαϊκής οντότητας ενός τέτοιου Ιδρύματος θεωρώ ότι όλο αυτό θα έπρεπε να είναι συγκεντρωμένο σε έναν τόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου