Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Β. Ψαθάς για το Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού Ηπείρου



Συντάχθηκε απο τον/την ΗΧΩ   
psathas basilhs 2011 newww foto aythhhhh
Πάγιο αίτημα των Αρτινών το Βιοτεχνικό Πάρκο, αλλά δεν βρέθηκε χώρος
– Οι καθυστερήσεις οδηγούν στη διάλυση της σύμβασης στον κόμβο Πέτα
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για τον  Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Ηπείρου -την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου- τοποθετήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλειος Ψαθάς. Στην αρχή αναφέρθηκε στην απουσία από τη συνεδρίαση των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, τονίζοντας τα εξής: «H προκατάληψη και η αρνητική συμπεριφορά της παράταξης που ξεκίνησε από την πρώτη εβδομάδα του νέου θεσμού με απαξιωτικούς και ειρωνικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο του Περιφερειάρχη και της πλειοψηφούσας παράταξης, συνεχίζεται με την υποβάθμιση και υποτίμηση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στην προηγούμενη συνεδρίαση διαθέσαμε  πέντε ολόκληρες ώρες για συζήτηση εννέα θεμάτων που τελικά τα περισσότερα ψηφίστηκαν ομόφωνα. Μήπως ήταν σκόπιμη η καθυστέρηση; Μήπως ήταν μεθοδευμένη η μεγάλη συζήτηση που αναπτύχθηκε στα παραπάνω θέματα, έτσι ώστε να μην συζητηθεί το Στρατηγικό Σχέδιο και να οδηγηθούν στη σημερινή τους απουσία; Ο ισχυρισμός τους ότι θα θέλανε ειδική θεματική συνεδρίαση για αυτό το θέμα καταρρέει. Η αντιφατικότητα τους και η έννοια που αντιλαμβάνονται την ανάπτυξη διαφαίνεται με τη σημερινή τους απουσία.
(17/9/2011)
Από το μήνα Φεβρουάριο επικαλούνται ότι το Στρατηγικό Σχέδιο είναι από τα κορυφαία προγραμματικά έγγραφα και ζητάνε να συζητηθεί το θέμα επειγόντως και επιτακτικά.  Τώρα επέλεξαν τον δρόμο της φυγής.
Αναρωτιέμαι: Μήπως συνειδητά για λόγους δημοσιότητας επιλέγουν την παραπληροφόρηση, όπως για παράδειγμα το πάγιο επιχείρημα που χρησιμοποιούν ότι οι Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Πρέβεζας, θα πληρώσουν τα έργα των Ιωαννίνων;
Μήπως έχουν άγνοια επί των διαδικασιών του Ε.Σ.Π.Α.; Σας αναφέρω συγκεκριμένο παράδειγμα:  Εδώ και ενάμιση είχαμε θέμα ειδικό στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη  δεξαμενή έργων που  σχεδίασε και υλοποίησε η  κ. Καλογιάννη. Αρνήθηκαν να την ψηφίσουν. Ήταν απλά μια καταγραφή των έργων, ύστερα από μια διαδικασία και διαβούλευση με τους φορείς  όλης της Περιφέρειας. Και μία εβδομάδα μετά εξέδωσε εγκύκλιο το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, που  καλούσε τις Περιφέρειες να συντάξουν την ίδια δεξαμενή έργων και με τις ίδιες προδιαγραφές που είχε θέσει η δική μας Περιφέρεια.
Μήπως τελικά δεν υπάρχουν εκ μέρους τους προτάσεις, παρά μόνο λόγια και κριτική χωρίς υπόβαθρο; Έστω και αυτή τη στιγμή τους καλούμε να υποβάλλουν προτάσεις, στα χρονικά όρια που θέτει ο «Καλλικράτης».
Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και σε ορισμένα από τα ζητήματα που απασχολούν την Π.Ε. Άρτας και συγκεκριμένα:
Για το Βιοτεχνικό Πάρκο/Εμπορευματικό Κέντρο
«Το Βιοτεχνικό Πάρκο, Εμπορευματικό Κέντρο, Βιομηχανική περιοχή, όπως και να το ονομάσουμε, είναι ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα των Αρτινών.  Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: Ότι δεν έχει βρεθεί κατάλληλη γη. Αυτοί που έχουν εκτάσεις και πρέπει να τις παραχωρήσουν είναι οι Δήμοι και ειδικότερα ο Δήμος Αρταίων. Χρειάζονται τουλάχιστον 600 στρέμματα. Αν δεν βρεθεί γη δεν μπορεί να γίνει τίποτε. Πρότεινα στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου να γίνει μια κοινή σύσκεψη με το Δήμο και την αναμένουμε. Αν βρεθεί γη, η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας θα πρωτοστατήσει για να συσταθεί ο Φορέας και να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες.
Για τον κόμβο Πέτα
«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον κόμβο Πέτα. Με βάση τα χρονοδιαγράμματα το έργο θα έπρεπε να είχε λήξει το 2007. Φτάσαμε στο 2011, απομένει μόνο το 6% του φυσικού αντικειμένου του κόμβου, αλλά δυστυχώς ο ανάδοχος θα καταγγείλει και θα διαλύσει τη σύμβαση».
Για αλλοδαπούς – παραγωγή πορτοκαλιών
«Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Άρτα, είναι η συγκέντρωση αλλοδαπών κατά την περίοδο συγκομιδής του πορτοκαλιού. Συγκεντρώνονται περίπου 5.000 Πακιστανοί. Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα, όχι μόνο βίας, εγκληματικότητας, αλλά και υγιεινής, τα οποία  πρέπει να  αντιμετωπίσουμε. Και το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι η φετινή υπερπαραγωγή πορτοκαλιού. Θα πρέπει με τις δυνάμεις μας να κινηθούμε  για να αντιμετωπίσουμε στο μέτρο του δυνατού αυτά τα δύο ζητήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου