Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Γύρος της Λίμνης Παμβώτιδας

Πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα ο 5ος Γύρος της Λίμνης. Ο Γύρος της Λίμνης αποτελεί πλέον θεσμό και στόχος όλων των διοργανωτών είναι να αποκτήσει διεθνή εμβέλεια.
Φέτος οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο καθώς ανήλθαν σε περισσότερες από 1.600, συμπεριλαμβανομένων των παράλληλων εκδηλώσεων για παιδιά αλλά και για μεγάλους.
Ο Γύρος της Λίμνης διοργανώνεται από τον Αθλητικό Όμιλο «Ποσειδών» υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.
Στο πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου αναφέρθηκε η προπονήτρια του Ποσειδώνα Ευτυχία Μαυροπούλου, η οποία έκανε ειδική αναφορά στην εκδήλωση «μαμά – καρότσι» που πραγματοποιείται για πρώτη φορά. Μαμάδες με καροτσάκια και μικρά παιδιά είχαν την ευκαιρία, το Σάββατο στις έξι το απόγευμα, να απολαύσουν τη μοναδική διαδρομή από την Πλατεία Μαβίλη μέχρι τα Σφαγεία. Μία διαδρομή χωρίς αυτοκίνητα! 
- Το Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου, και από τις τρεις το μεσημέρι μέχρι τις οκτώ το βράδυ, απαγορεύεται η στάθμευση στην Ακτή Μιαούλη. Στο ίδιο σημείο, από τις τέσσερις μετά το μεσημέρι μέχρι τις οκτώ το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων.
- Την ίδια ημέρα, από τις πέντε και μισή μέχρι τις οκτώ το βράδυ, θα γίνει σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στην πλατεία Μαβίλη, Διονυσίου Φιλοσόφου, Γαριβάλδη και σε τμήμα της Ακτής Μιαούλη.
- Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, από τις έξι το πρωί μέχρι τις τρεις μετά το μεσημέρι, απαγορεύεται η στάθμευση στις οδούς: Ευαγγελίδη, πλατεία Μαβίλη, Καραμανλή, Διονυσίου Φιλοσόφου, Γαριβάλδη, Ακτή Μιαούλη, και Γεωργίου Παπανδρέου (ρεύμα εξόδου).
- Την ίδια μέρα, από τις επτά το πρωί μέχρι τις τρεις μετά το μεσημέρι, θα γίνει σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στις οδούς: Ευαγγελίδη, Πλατεία Μαβίλη, Καραμανλή, Κουντουριώτου, Γ. Παπανδρέου, 8ης Μεραρχίας, Κωνσταντινουπόλεως, Ε.Ο. Ιωαννίνων – Τρικάλων μέχρι τον κόμβο Αμφιθέας, επαρχιακή οδό Αμφιθέας  - Λογγάδων, Λογγάδων – Καστρίτσας, Καστρίτσας – Κατσικάς και συνδετήρια αγροτική ασφάλτινη οδός Κατσικάς με παραλίμνιο πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο, Παραλίμνιο Πάρκο, Ακτή Μιαούλη, Γαριβάλδη, Διονυσίου Φιλοσόφου, Πλατεία Μαβίλη.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων – 5ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων:
  • Πρόγραμμα Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου Δημοτικός Πολυχώρος Ιωαννίνων (παλιά Σφαγεία):
    - 11.00 – 12.00: Ομιλία με θέμα «Περιβάλλον και Πολιτισμός – Τα όρια της ανάπτυξης – Η Περίπτωση της Λίμνης Παμβώτιδος». κ.Σαϊνης Ιωάννης, Διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
    - 11.00 -13.00: Δημιουργική απασχόληση παιδιών Δημοτικού απο τα εκπαιδευτήρια «Γένεσις» και τον Ποσειδώνα Ιωαννίνων. – Δωράκια έκπληξη για τα παιδιά.
    - 11.00 – 13.00 & 17.00 – 21.00: Παραλαβή Chip – αριθμών- Αναμνηστικών αθλητών – αθλητριών.
    - 17.00 – 18.00: Παραλαβή αριθμών Παραλίμνιου Δρόμου Μαθητών
    - 18.00: Παραλίμνιος Δρόμος Μαθητών (Ακτή Μιαούλη Du Lac) – Εκκίνηση/Τερματισμός παλιά Σφαγεία
    - 19.15: Απονομή μεταλλίων στους μαθητές.
    - 18.00 – 21.30: Pasta Party Αθλητών.
    - 19.30 – 21.00: Ομιλία με θέμα «Η άσκηση υπό το ιατρικό και κοινωνικό πρίσμα» κ.Δρούγιας Χρόνης Χειρούργος Ορθοπεδικός – Αθλητίατρος Πλατεία Μαβίλη
  • Πρόγραμμα Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου:
    - 18.00: Μαμάδες με καρότσι και μικρά παιδιά. Εκκίνηση Πλατεία Μαβίλη / Τερματισμός παλιά Σφαγεία (Διονυσίου Φιλοσόφου – Γαριβάλδη)
  • Πρόγραμμα Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου:
    - 07.00: Δυναμικό βάδισμα 30 χλμ.
    - 09.00: Αγώνας Δρόμου 30 χλμ.
    - 09.15:  Αγώνας Δρόμου 5χλμ.
    - 12.30: Απονομή μεταλλίων. Αφετηρία – Τερματισμός: Πλατεία Μαβίλη, Ιωάννινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου