Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Επέκταση σχεδίου για 700 στρέμματα στο Πέτα

Πηγή: ΗΧΩ (http://www.ixotisartas.gr/newspaper/index.php?option=com_content&view=article&id=2620:-700-&catid=1:local&Itemid=28)
moysaberes theodoros
Θ. Μουσαβερές: «Είναι έργο που θα φαίνεται κάθε μέρα για δεκαετίες στον τόπο μας»
Κυρώθηκε η πράξη εφαρμογής της επέκτασης του πολεοδομικού σχεδίου του Πέτα και πλέον 700 περίπου στρέμματα μπαίνουν στον πολεοδομικό ιστό του οικισμού. Η είδηση είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την περιοχή καθώς το συγκεκριμένο θέμα ταλαιπώρησε το χωριό από το 1992, όταν είχε υπογραφεί μόνο το ρυμοτομικό.
(12/6/2010)
Η καθυστέρηση όμως, που πολλοί συνδυάζουν και με την «υστέρηση» για την περιοχή, συνεχίζονταν και τα τελευταία χρόνια, καθώς παρέμενε «κολλημένο» σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στάθης Κακαριάρης.
Συγκεκριμένα η κύρωση του Σχεδίου εκκρεμούσε από τον Απρίλιο του 2007 κι ενώ είχε γίνει η πράξη εφαρμογής.
Πρόκειται για έκταση 700 στρεμμάτων περίπου που βρίσκονται γύρω από τον οικισμό του Πέτα και που για όσους καλά γνωρίζουν την περιοχή, η επέκταση του Σχεδίου οριοθετείται ως εξής: Προς τη θέση Πυργούλια – Κορακοφωλιά, προς το γήπεδο, προς τη θέση Αλώνι του «Φούζα», προς τη θέση Αγιασμό μέχρι την Εθνική οδό Άρτας – Τρικάλων.
«Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική για το Πέτα καθώς απελευθερώθηκαν οικόπεδα με σκοπό την άμεση ανέγερση νέων κατοικιών που θα φέρουν ανάπτυξη στην περιοχή. Θα υπάρξει μια ανοικοδόμηση και παράλληλα νέοι άνθρωποι θα έρθουν να κατοικήσουν. Αυτό σημαίνει νέο δυναμικό, νέοι άνθρωποι στο χωριό, νέοι άνθρωποι στους Συλλόγους, στον πολιτισμό, αύξηση του πληθυσμού και στα σχολεία μας, στα οποία σημειώθηκε φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια από πλευράς αριθμού μαθητών. Για την υπόθεση αυτή πάλεψε πολύ τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο δήμαρχος Θ. Μουσαβερές, και υπήρξε τελικά αυτή η θετική εξέλιξη.
Η κύρωση της επέκτασης του Σχεδίου, ουσιαστικά είναι φιλί ζωής για ένα Πέτα όπου ήδη τα σημάδια γήρανσης, σε όλα τα επίπεδα τα τελευταία χρόνια, ήταν ορατά» δήλωσε ο κ. Κακαριάρης, με τον οποίο επικοινωνήσαμε και επιβεβαίωσε την είδηση.
Ο Δήμαρχος του Πέτα Θ. Μουσαβερές δήλωσε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι έκλεισε για το Πέτα μια υπόθεση η οποία όπως είπε «κωλυσιεργούσε εδώ και 20 χρόνια» και πρόσθεσε: «Το έργο αυτό δεν είναι ένας δρόμος που έγινε από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι ένα έργο που θα φαίνεται κάθε μέρα για δεκαετίες στο τόπο μας, με μια κατακόρυφη αύξηση του πληθυσμού του χωρίου μας, των παιδιών στα σχολεία, των επιχειρήσεων, της ανάπτυξης γενικότερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου