Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Πολιτών Δήμου Πέτα για τον Καλλικράτη

  
Με σύνθημα "Οχι στο δήμο "έκτρωμα" Νικολάου Σκουφά", οι κάτοικοι του Πέτα προχώρησαν το απόγευμα σε δίωρο αποκλεισμό (5.00 - 7.00 μ.μ.) της εθνικής οδού Αγρινίου - Ιωαννίνων στο στρατόπεδο Παπακώστα στην Αρτα, διεκδικώντας την ένταξή τους στο δήμο Αρταίων.
Οπως επισήμαναν μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των κατοίκων η δημιουργία του Δήμου «Ν. Σκουφά» σε καμία περίπτωση δεν θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του δήμου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής και καταστρατηγεί  τη φιλοσοφία και τα κριτήρια συνένωσης των δήμων, όπως αυτά προβλέπονται στη νέα διοικητική μεταρρύθμιση.
Η Κίνηση Πολιτών Δήμου Πέτα καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στη δημιουργία τριών Δήμων στην Άρτα, δύο Ορεινών και έναν ενιαίο τρίτο μητροπολιτικό Δήμος Αρταίων, ώστε, όπως επισημαίνει, να είναι εφικτή:
  • Η άμεση και ανέξοδη άρση των τεχνητών αδιεξόδων, η δημιουργία οικονομιών κλίμακας και η εξοικονόμηση πόρων.
  • Η επίτευξη ενότητας αναπτυξιακών στόχων, που θα σηματοδοτήσει την αναπτυξιακή ταυτότητα της περιοχής, όπως ρητά αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση του Καλλικράτη.
  • Η συνένωση των όμορων δήμων με τον δήμο Άρτας που αποτελεί αστικό κέντρο, με τον οποίο συναποτελούν ήδη ενιαία λειτουργική ενότητα, ανεξαρτήτως πληθυσμιακού ορίου, σύμφωνα με την ίδια εισηγητική έκθεση.
  • Η ενιαία αξιοποίηση των αναπτυξιακών εργαλείων της περιοχής (Αμβρακικός Κόλπος, Κάμπος, Παραποτάμια Ζώνη, Ζώνη Αστικής Ανάπτυξης γύρω από την πόλη της Άρτας, Λίμνη Πουρναρίου, Ζώνη Ελαιοκαλλιεργειών, κλπ).
  • Ο ενιαίος σχεδιασμός και υλοποίηση παρεμβάσεων.
  • Η αποτελεσματική αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού της τοπικής αυτοδιοίκησης.
  • Η ενιαία διαχείριση των πόρων που εισφέρουν οι πολίτες μέσω του εισοδήματός τους.
  • Η ενίσχυση των ψυχικών δεσμών των πολιτών και η αποφυγή της διάρρηξης του κοινωνικού ιστού με τη δημιουργία αδιέξοδων αντιπαλοτήτων.
  • Η άμεση ενεργοποίηση του συνόλου των πολιτών και του αυτοδιοικητικού πολιτικού προσωπικού της περιοχής, το οποίο χωρίς τεχνητούς αποκλεισμούς και μικρόνοες στρατηγικές θα κληθεί να συμβάλει στην άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής και της χώρας μας συνολικά.
  • Το ομόφωνο ψήφισμα της συνέλευσης εστάλη στον υπουργό Εσωτερικών, στην ΚΕΔΚΕ, στην ΕΝΑΕ, στα κόμματα, στους βουλευτές του νομού, τα δημοτικά συμβούλια και το νομαρχιακό συμβούλιο Αρτας.
Οι κάτοικοι του Πέτα, πριν αποχωρήσουν έδωσαν ραντεβού στις 5.30 αύριο το απόγευμα, οπότε θα πραγματοποιήσουν νέο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού. Υποσχέθηκαν μάλιστα πως θα είναι περισσότεροι, καθώς σήμερα ένα δυσάρεστο περιστατικό στο χωριό τους δεν επέτρεψε τη συμμετοχή αρκετών οικογενειών.
Πηγή: http://epiruschannel.blogspot.com/2010/05/2_19.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου