Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Κόντρα Φ. Πετσάλνικου - Ι.Ραγκούση για Καλλικράτη

Ενταση δημιουργήθηκε στη Βουλή όταν ο πρόεδρος του σώματος, διατύπωσε τις δικές του διαφωνίες για το σχέδιο «Καλλικράτης». Ο Φίλιππος Πετσάλνικος δήλωσε ότι δέχεται καθημερινά παράπονα στο γραφείο του από δημότες της ελληνικής περιφέρειας για να λάβει την απάντηση απο τον, ενοχλημένο, υπουργό Εσωτερικών ότι η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε όριο συζήτησης με τις τοπικές κοινωνίες.

Τις έντονες διαφωνίες του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος, για τον τρόπο που έγινε ο χωροταξικός σχεδιασμός του Καλλικράτη, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι τοπικές κοινωνίες και οι αναπτυξιακές προοπτικές.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι: «Δεν σχεδιάζουμε κάτι για τα επόμενα 10 χρόνια,ούτε για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά για την αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας για αρκετές δεκαετίες. Η χώρα περιμένει πολλά από την επιτυχία εφαρμογής του Καλλικράτη».

Άφησε δε αιχμές κατά του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, τονίζοντας ότι «το θέμα στην πολιτική δεν είναι να επιβάλεις την άποψή σου αλλά να ακούς. Τότε εξασφαλίζονται τα εχέγγυα της μεταρρύθμισης», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής «Κανείς δεν έχασε ποτέ ακούγοντας. Όχι υποκρινόμενος ότι ακούει. Αλλά ακούγοντας πραγματικά. Δύναμη είναι να ακούς. Δύναμη είναι να διορθώνει και τα μικρολάθη όπου υπάρχουν. Γιατί με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεις την αναπτυξιακή προοπτική μιας περιοχής. Γιατί έτσι διασφαλίζεις την αναπτυξιακή πορεία και πάνω από όλα διασφαλίζεις τη στήριξη όλων των πολιτών αλλά και την συμμετοχή τους σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Υπουργός Ι. Ραγκούσης ανέφερε ότι «Δεν μπορούμε να διασπάσουμε τον κανόνα και φαντάζομαι ότι ούτε ο πρόεδρος της Βουλής εννοούσε κάτι τέτοιο. Εμείς επιμένουμε. Σε συνθήκες "Καλλικράτη", σε συνθήκες νέας εποχής, δεν μπορούν να επιβιώσουν δήμοι κάτω από 10.000 κατοίκους. Δύναμη είναι πράγματι να ακούς. Αλλά αυτό μας αφορά όλους και όλοι οφείλουμε να ακούμε και τους άλλους»

«Μαγκιά είναι να ακούς την κοινωνία και όχι τους τεχνοκράτες», ήταν το σχόλιο του Φ. Πετσάλνικου στους δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου