Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση Τ.Ο. ΝΔ ΠΕΤΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Τοπική Οργάνωση της ΝΔ Πέτα, σε σχέση με το σχέδιο Καλλικράτης:

"Το σχέδιο Καλλικράτης θα έπρεπε να αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων χρόνων αφού ο κύριος στόχος του είναι η ανάπτυξη της περιφέρειας. Αντί αυτού, κατάφερε για το δήμο μας να αποτελέσει ταφόπλακα, με τη δημιουργία δήμου εκτρώματος του «Ν. Σκουφά».
Ο συγκεκριμένος Δήμος δεν πληρεί κανένα στοιχείο του σχεδίου Καλλικράτη παρά μόνο το πληθυσμιακό. Ο Δήμος Πέτα δεν έχει καμία συνοχή με το Δήμο Αράχθου γεωγραφική, πολιτιστική, επαγγελματική, δεν εξασφαλίζει διαχειριστική επάρκεια και βιωσιμότητα και πολύ περισσότερο δεν έχει προοπτικές ανάπτυξης, μένοντας στη σκιά του μεγάλου Δήμου.
Καταστρατηγείται βάναυσα το 5ο κριτήριο που ο υπουργός εξωτερικών έθεσε και αναφέρει: «Δεν είναι, όπως είναι προφανές, να συνενωθούν Δήμοι χωρίς εδαφική συνέχεια για προφανείς συγκοινωνιακούς αλλά και όχι μόνο λόγους» και πολύ περισσότερο όταν στο δήμο «Ν. ΣΚΟΥΦΑ» παρεμβάλλονται τα δημοτικά διαμερίσματα της Λιμίνης και των Αγίων Αναργύρων που ανήκουν στο Δήμο Άρτας.
Ο Δήμος Πέτα με το Δήμο Άρτας συνορεύουν μεταξύ τους από τη Λιμίνη μέχρι το φράγμα, υπάρχουν ιδιοκτησίες Πετανιτών μέσα στο Δήμο Άρτας από το στρατόπεδο έως τη Λιμίνη και επιπλέον διαφωνία εδαφικών ορίων με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει το ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Πέτα.
Έχουν διαδημοτική επιχείρηση τη λαχαναγορά , κοινά όρια με το νεκροταφείο Άρτας, τους ενώνει το μεγάλο πρόβλημα της αποχέτευσης, έχουν κοινή μελέτη υδροδότησης.
Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πέτα, όλους τους δημότες μας και όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς του νομού να ενώσουμε τις φωνές διαμαρτυρίας απέναντι σε αυτούς που μεθόδευσαν και επέβαλαν την ένωση αυτή.
Η διαβούλευση έχει νόημα, όταν μιλάει και αποφασίζει η τοπική κοινωνία και όχι τα φερέφωνα των προσωπικών συμφερόντων και των κομματικών σκοπιμοτήτων.
Η χώρα και οι πολίτες δεν μπορεί να υποβάλλονται σε θυσίες για τις λαθεμένες επιλογές κυβερνώντων στην ανάπτυξη, στην οικονομία, στη διοίκηση και εμείς να σφυρίζουμε αδιάφορα με εκτρωματικά αυτοδιοικητικά σχήματα που δεν υπηρετούν την αυτοδιοίκηση και την τοπική ανάπτυξη.
Ζητούμε την ακύρωση της απόφασης και την προσάρτηση του Δήμου Πέτα στο Δήμο Άρτας.
"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου