Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Το παρακράτος του Καλλικράτη ξαναχτύπησε στην Άρτα

Κίνηση Πολιτών Δήμου Πέτα
21/5/2010
Το παρακράτος του Καλλικράτη ξαναχτύπησε στην Άρτα

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των δημοτών του Πέτα συνεχίστηκαν χθες δυναμικά στον κυκλικό κόμβο του Πέτα-Άρτας, με αίτημα την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας που είναι η συνένωσή μας με το Δήμο Αρταίων. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται σήμερα και τις επόμενες μέρες με την κατάληψη του Δημαρχείου Πέτα, τη συνέχιση της ενημέρωσης των πολιτών και την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα.
Τη χθεσινή ημέρα επέλεξε ο παρακρατικός μηχανισμός που έστησε το χωροταξικό του Καλλικράτη στην Άρτα για να χτυπήσει και να συκοφαντήσει τον αγώνα μας, με αρωγό την Αστυνομία. Συγκεκριμένα, είχαμε από το πρωί ενημερώσει για την απογευματινή κινητοποίησή μας τόσο τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όσο και την Αστυνομία. Η Αστυνομία την Τετάρτη 19/5/2010 έκανε άψογα τη δουλειά της, διευκολύνοντας την κίνηση των διερχόμενων οδηγών μέσω παρακαμπτηρίων οδών. Αντίθετα, χθες, υπάκουσε στις εντολές του παρακράτους και δεν εμφανίστηκε καθόλου για πολλές ώρες. Χθες η Αστυνομία δεν έπαιξε το ρόλο της που πρέπει να είναι η προστασία και η διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών, αλλά υπάκουσε πειθήνια στο παρακράτος του Καλλικράτη, συμβάλλοντας στην προβοκάτσια που στήθηκε από αυτούς που σχεδίασαν τον Καλλικράτη στην Άρτα.
Έχουμε αναπτύξει διεξοδικά την επιχειρηματολογία μας με αναλυτικό ψήφισμα που έχει αποσταλεί από την Τετάρτη 19/5/2010 στους αρμόδιους (Υπουργός, Βουλευτές, Δημάρχους Νομού και Δημοτικά Συμβούλια, κόμματα, ΚΕΔΚΕ, ΕΝΑΕ). Προκαλέσαμε όσους στηρίζουν το χωροταξικό να εκφράσουν τα δικά τους επιχειρήματα αλλά το μόνο που έχουμε ακούσει είναι ευφυολογήματα και επιχειρήματα καφενείου. Όσοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις μεθοδεύσεις, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ζητούμε ξανά από τους ντόπιους παράγοντες να βγουν από το παρασκήνιο και να τοποθετηθούν ξεκάθαρα:
1. για τους λόγους υπονόμευσης των αναπτυξιακών προοπτικών στον Αμβρακικό, στον Κάμπο, στη Ζώνη Αστικής Ανάπτυξης, στη Ζώνη Ελαιοκαλλιεργειών, στη Λίμνη Πουρναρίου,
2. για τους τρόπους αντιμετώπισης της θνησιγένειας του εκτρωματικού Δήμου «Ν. Σκουφά» λόγω έλλειψης προσωπικού, τεχνικών υπηρεσιών, πόρων και αναπτυξιακών εργαλείων.
Απαιτούμε από τους Βουλευτές του Νομού μας:
1. να απαντήσουν στα ξεκάθαρα, αναλυτικά και ισχυρά επιχειρήματά μας, τα οποία έχουν λάβει από την περασμένη Τετάρτη,
2. να καταθέσουν τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου "Καλλικράτης" για τη συνένωσή μας με το Δήμο Αρταίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου