Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Κ. Παπασιώζος: Ουδέποτε αρνήθηκα να πω τα πράγματα με το όνομά τους


Κώστας Παπασιώζος: Ουδέποτε αρνήθηκα  να πω τα πράγματα με το όνομά τους
Ο Κώστας Παπασιώζος δίνει τις απαντήσεις του για Καλλικράτη - Εθνικά - Εσωκομματικά αλλά και σε όσους υπονομεύουν την προσωπική του πορεία.
Σε μία αποκλειστική συνέντευξή του ο βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Παπασιώζος καταθέτει τις απόψεις του για τις τοπικές εξελίξεις όσον αφορά το σχέδιο Καλλικράτης, δίνει τις εκτιμήσεις του για το Δήμο Νικολάου Σκουφά στον οποίο εμφανίζεται να εντάσσεται ο Δήμος Αράχθου, τοποθετείται στις εθνικές εξελίξεις και απαντά σε όσους προσπαθούν να αμφισβητήσουν την προσωπική του διαδρομή.
Κύριε Παπασιώζο, είναι γνωστό πως ουδέποτε, ακόμη και ως κυβερνητικός βουλευτής, διστάσατε να έρθετε σε ρίξεις όταν θεωρούσατε πως κάτι δεν είναι προς το συμφέρον του πολίτη.
Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα, έντονα συζητείται στην κοινή γνώμη η φράση σας, που ειπώθηκε στο Νοσοκομείο της Άρτας, πως το εν λόγω ίδρυμα αποτέλεσε τις ημέρες που η Νέα Δημοκρατία βρισκόταν στην κυβέρνηση «παραμάγαζο», αφήνοντας με τον τρόπο αυτό να αιωρούνται μομφές τόσο για τον τότε διοικητή του κύριο Ντιναλέξη όσο και για τον Υφυπουργό Υγείας, βουλευτή Άρτας τότε, Γιώργο Παπαγεωργίου.


Ποιοί λόγοι σας οδήγησαν σε τόσο σκληρή κριτική και τι εννοούσατε πραγματικά; Έχει σχέση η φράση σας και με το έλλειμμα του Νοσοκομείου, αλλά και με την έρευνα που γίνεται αυτές τις μέρες για το φαρμακείο του Νοσοκομείου;

Κοιτάξτε... Τα δύο τελευταία χρόνια που ήταν κυβέρνηση η Ν.Δ. είναι γνωστό σε όλο το Νομό πως η διοίκηση του Νοσοκομείου έκανε τα πάντα σε αγαστή συνεργασία με τον κ. Παπαγεωργίου. Αυτό που σας αναφέρω δεν είναι κάτι καινούργιο. Στην ενημερωτική συνάντηση που είχαμε πριν λίγες ημέρες με την νέα διοίκηση του νοσοκομείου μεταξύ των άλλων αναφέρθηκαν και από τους εργαζόμενους μια σειρά από παρατυπίες της προηγούμενης διοίκησης για τις οποίες θα υπάρξουν έρευνες. Στο θέμα δε του φαρμακείου του νοσοκομείου υπάρχουν εκτενή δημοσιεύματα τόσο πανελλαδικά όσο και στον τοπικό τύπο. Τώρα, όσον αφορά την σκληρή κριτική που αναφέρατε... Τα χρόνια που πολιτεύομαι ουδέποτε αρνήθηκα να πω τα πράγματα με το όνομά τους. Αν είναι κάτι που απαιτεί η κοινή γνώμη είναι η αλήθεια. Εξοργίζεται μάλιστα από τακτικές ωραιοποίησης γιατί αυτές είναι που μας οδήγησαν εδώ που φτάσαμε. Και νομίζω πως τα τελικά αποτελέσματα με δικαιώνουν.
Πως είδατε την ανακοίνωση για το χωροταξικό του νομού. Θεωρείτε πως η σκοπιμότητα έβαλε σε δεύτερη μοίρα τα συμφέροντα της περιοχής;
Σαφώς και υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα. Αυτό θα πρέπει να το παραδεχτούν όλοι όσοι εμπλέκονται στο κομμάτι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εξάλλου όλοι τώρα κατάλαβαν με ποια στοιχεία δουλεύει το Υπουργείο Εσωτερικών και πως κατάρτισε το χωροταξικό σχέδιο της διοικητικής μεταρρύθμισης «Καλλικράτης». Ας μην ξεχνάμε πως στο Νομό Κυκλάδων έδρα του κ. Ραγκούση από τους 20 δήμους παρέμειναν οι 19. Για τον Νομό μας πιστεύω πως σωστά έγιναν 4 δήμοι, μόνο που η χωροταξική κατανομή έγινε με στενά κομματικά κριτήρια και με γνώμονα πως θα μπορέσει το κυβερνών κόμμα, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, να καταγράψει τις λιγότερες δυνατές απώλειες και πως θα μειώσει την λαϊκή δυσαρέσκεια. Ακούω γνώμες από όλους. Προσωπικά για το Νομό μας θα με εξέφραζε καλύτερα μια χωροταξική κατανομή που θα περιελάμβανε, δύο δήμους στα ορεινά, ένα δήμο με την πόλη της Άρτας και ένα δήμο στον κάμπο.
Το μεγαλύτερο κομμάτι της δημοσιότητας και του σχολιασμού το κατέλαβε ο νέος Δήμος Νικολάου Σκουφά που τυχαίνει να εμπεριέχει και το Δήμο Αράχθου στον οποίο είχατε την τύχη να είστε επί σειρά τετραετιών Δήμαρχος και παλαιοτέρα Κοινοτάρχης. Πιστεύετε πως όσα έχετε επιτύχει γι' αυτόν, υποθηκεύονται πλέον;
Ο νέος δήμος «Νικολάου Σκουφά» έρχεται να συνθέσει ανομοιότητες και θα πρέπει να ξεπεράσει δυσλειτουργίες σχετικά με την αναπτυξιακή δομή του νέου δήμου. Π.χ. το ημιτελές αρδευτικό τμήμα Πέτα – Κομποτίου αφορά τους δήμους Πέτα και Κομποτίου ενώ τα εγγειοβελτιωτικά έργα του δήμου Αράχθου υπάγονται στα έργα της πεδιάδας. Ο Δήμος Πέτα είναι στο σχεδιασμό του φράγματος Πουρναρίου για ανάπτυξη ενώ για το ίδιο θέμα ο δήμος Αράχθου ανήκει στο κομμάτι του Αμβρακικού κόλπου. Ακόμη... Το Πέτα συνδέεται με δίκτυο 500 μέτρων με το βιολογικό της Άρτας ενώ για το δήμο Αράχθου η Περιφέρεια Ηπείρου έχει συντάξει μελέτη για την κατασκευή τριτοβάθμιου βιολογικού καθαρισμού για την προστασία του Αμβρακικού κόλπου. Παρατηρώντας κανείς αυτά τα γεγονότα καταλήγει στο συμπέρασμα πως δεν θα μπορέσει να γίνει σωστή δουλειά με τόσες ανομοιότητες. Επειδή είναι γνωστό σε όλους πως λειτουργεί η κεντρική διοίκηση είναι σίγουρο πως θα προκύψουν πολλά προβλήματα που σαφώς θα είναι πολύ δύσκολο να λυθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την περιοχή.
Κεντρική πολιτική σκηνή. Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε το νομοσχέδιο για την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενώ επί της ουσίας όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα εμφανιζόταν ως πόλος στήριξης της προσπάθειας της κυβέρνησης στο κομμάτι της οικονομικής εξυγίανσης.
Ποιοι λόγοι οδήγησαν το κόμμα σας σ' αυτή του την απόφαση;
Αν η κυβέρνηση ζητούσε στήριξη των δύο τρίτων της βουλής θα είχατε την ίδια στάση σαν κόμμα και προσωπικά;

Είναι γνωστό πως η χώρα έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο και γι' αυτό πρέπει στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών να γίνει λόγος για τη Νέα Μεταπολίτευση. Και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ευθύνεται διότι: Οι αλλεπάλληλες υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας έγιναν επί των ημερών της. Η Ελληνική Οικονομία, παρομοιάστηκε με τον Τιτανικό από τον υπουργό Οικονομικών. Ήταν το ΠΑΣΟΚ που φώναζε μέχρι πρότινος ότι «λεφτά υπάρχουν». Παρ' όλες τις δηλώσεις ότι δεν γνώριζαν την κατάσταση της Οικονομίας, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αποκάλυψε ότι προεκλογικά γνώριζαν τα πάντα. Η κυβέρνηση σταμάτησε ακόμα και ώριμες επενδύσεις, όπως εκείνες με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.Το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε ένα πρόβλημα χρέους, κοινό για όλη την Ευρωζώνη και το μετέτρεψε σε κρίση δανεισμού, μοναδική στην Ευρώπη. Η πολιτική που εφαρμόζει οδηγεί σε ύφεση ελλειμμάτων που καθιστούν απαραίτητα νέα σκληρά μέτρα. Από τα 30 δισεκατομμύρια της προσαρμογής σε μία τετραετία, τα 11 δις , δηλαδή πάνω από το 1/3 αφορούν μέτρα που δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. Δεν δεχόμαστε η Ελλάδα να εμπλακεί σε οποιαδήποτε ουσιώδη διαπραγμάτευση για εθνικό θέμα, τέτοιες στιγμές, από θέση εθνικής αδυναμίας. Η κυβέρνηση που στριμώχνεται από τα σφάλματά της και τις συνέπειές τους επιλέγει μια βιομηχανία εξεταστικών επιτροπών. Εμείς δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε.
Πως σχολιάζεται το «ναι» της Ντόρας Μπακογιάννη.
Θεωρείται πως ήταν πράξη συνείδησης ή επιλογή πολιτικής συγκυρίας για αποστασιοποίηση και δρομολόγηση πολιτικών εξελίξεων;

Ήταν προσωπική της επιλογή και η διαγραφή της από το κόμμα μονόδρομος.
Τελικά πιστεύετε πως η χώρα θα αποφύγει τη χρεοκοπία;
Ναι. Αλλά απαιτούνται να παρθούν άμεσα μέτρα τόνωσης της Οικονομίας και ανάπτυξης του τόπου.
Σε πρόσφατα δημοσιεύματα τοπικής εφημερίδας ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου εμφανίζεται «υπεράνω» και μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς μέμφεται την κοινοβουλευτική σας παρουσία αλλά και τη εν γένει στάση σας με χαρακτηρισμούς τύπου «έχω μάθει να σέβομαι τους ανωτέρους μου και όχι του κατωτέρους μου...» ενώ υπάρχει σχόλιο που σας παρουσιάζει αντιπολιτευόμενο μόνο τη Νέα Δημοκρατία και ποτέ το ΠΑΣΟΚ.
Έχετε να δώσετε κάποια απάντηση στα όσα σας απευθύνουν;

Θα συμφωνήσω μαζί του. Πρέπει να σέβεται τους ανωτέρους του... Με αυτά που λέει ο κ. Ντιναλέξης αποδεικνύει δυστυχώς ότι δεν γνωρίζει την ιεραρχία.
Ποιο το μήνυμα σας στους πολίτες της Άρτας τους οποίους εκπροσωπείται σε δύσκολους καιρούς;
Η Ελλάδα χρειάζεται δυνάμεις που έχουν καθαρή θέση για το τι επιδιώκουν. Σέβονται τις διεθνείς συμβάσεις, αλλά κυρίως σέβονται τα συμφέροντα του λαού στον οποίο αποκλειστικά λογοδοτούν. Να ευχηθώ σύντομα η χώρα μας να ξεπεράσει το σκόπελο που έχει πέσει και να έρθει σύντομα η ανάπτυξη του τόπου. Αυτός είναι ο ρόλος και η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: http://erevnanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου