Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση Κίνησης Πολιτών Δήμου Πέτα: Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν και θα κλιμακωθούν

Κίνηση Πολιτών Δήμου Πέτα
20/5/2010
Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν και θα κλιμακωθούν

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των δημοτών του Πέτα ξεκίνησαν δυναμικά με τον συμβολικό αποκλεισμό του κυκλικού κόμβου Πέτα-Άρτας, την Τετάρτη 19/5/2010, και θα επαναλαμβάνονται καθημερινά τις απογευματινές ώρες, ενώ θα υπάρξουν και νέες μορφές αγώνα, μέχρι την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας που είναι η συνένωσή μας με το Δήμο Αρταίων.
Έχουμε αναπτύξει διεξοδικά την επιχειρηματολογία μας σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας. Αναλυτικό ψήφισμα της Κίνησης Πολιτών έχει ήδη αποσταλεί στον αρμόδιο Υπουργό, στους Βουλευτές, τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια, το Νομάρχη και το Νομαρχιακό Συμβούλιο, όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς και την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ.
Προκαλέσαμε αυτούς που συμφωνούν και στηρίζουν το προτεινόμενο σχέδιο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ να εκφράσουν τα δικά τους επιχειρήματα αλλά το μόνο που έχουμε ακούσει είναι ευφυολογήματα της μορφής «η Άρτα πρέπει να αποκτήσει διέξοδο στη θάλασσα», «η Άρτα δεν αντέχει άλλη διόγκωση», «πήραμε την έδρα άρα είμαστε ικανοποιημένοι», «καλός ο Δήμος αρκεί να πάρουμε εμείς την έδρα», «κάναμε το Δήμο Ν. Σκουφά για να είναι το κέντρο υποδοχής για το Μενίδι».
Όσοι εκφράζουν ή ακούν αδιαμαρτύρητα επιχειρήματα αυτής της ποιότητας για την υποστήριξη των πράξεων υποβάθμισης των αναπτυξιακών προοπτικών, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι εποχές των αποφάσεων ερήμην των τοπικών κοινωνιών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, γιατί με τις πράξεις και τις παραλήψεις τους βλάπτουν σοβαρά τις προοπτικές ανάπτυξης του τόπου.
Ζητούμε για άλλη μια φορά από τους παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης να τοποθετηθούν ξεκάθαρα και να απαντήσουν επί της ουσίας και με επιχειρήματα, εάν έχουν, σχετικά με το ποια θα είναι τα εργαλεία ανάπτυξης του εκτρωματικού Δήμου «Ν. Σκουφά», καθώς και τους τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπιστεί η έλλειψη συνοχής, η έλλειψη κέντρου βάρους, οι υπονομευμένες αναπτυξιακές προοπτικές στον Αμβρακικό, στον Κάμπο, στη Ζώνη Αστικής Ανάπτυξης, στη Ζώνη Ελαιοκαλλιεργειών, στη Λίμνη Πουρναρίου, η έλλειψη προσωπικού, η έλλειψη ισχυρών τεχνικών υπηρεσιών, και πάνω απ’ όλα η έλλειψη πόρων καθώς όλοι οι πολίτες αυτού του νέου «δήμου» ενισχύουν οικονομικά την Άρτα και τις δραστηριότητές της.
Τέλος, απαιτούμε από τους Βουλευτές του Νομού μας, να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να τοποθετηθούν δημοσίως, σε επίπεδο επιχειρημάτων, εάν συμφωνούν με τον προτεινόμενο χωροταξικό σχεδιασμό. Εάν δεν συμφωνούν, τότε οφείλουν να στηρίξουν έμπρακτα στη Βουλή των Ελλήνων, τη συνένωση του προτεινόμενου Δήμου "Ν. Σκουφά" στο Δήμο Αρταίων, με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στα πλαίσια της συζήτησης του Σχεδίου Νόμου του προγράμματος "Καλλικράτης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου